• NL
 info

Als er risicofactoren zijn, zoals een dreigende vroeggeboorte en/of langdurig gebroken vliezen, wordt een GBS-kweek afgenomen. We onderzoeken of u de Groep-B-streptokok bacterie bij u draagt. Als uit deze kweek blijkt dat bij u de Groep-B-streptokok bacterie aanwezig is, kunnen we tijdens de bevalling goede maatregelen nemen om te voorkomen dat uw baby ziek wordt van deze bacterie.

Hoe verloopt het afnemen van een GBS-kweek?
Voor dit onderzoek ligt u op de onderzoeksbank, gynaecologische stoel of op een bed en heeft u de onderkleding uit. De verpleegkundige haalt een kweekstokje langs de binnenkant van de schede en langs het perineum (gebied tussen vagina en anus) tot aan de anus. Het kweekstokje wordt naar het laboratorium gebracht. De uitslag van deze kweek duurt een aantal dagen. Wel kan vaak na 24 uur al een voorlopige uitslag worden gegeven (men kijkt dan of er al bacteriegroei is opgetreden).

Hoe kunt u zich voorbereiden op het afnemen van een GBS-kweek?
Het onderzoek is niet pijnlijk, echter het kan om welke reden dan ook toch als vervelend worden ervaren. Bespreek dit ten alle tijden met uw verpleegkundige zodat u samen naar een oplossing kan zoeken.

Websites

Geen websites gevonden.

 Folders
Geen folders gevonden.

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: GBS-kweek, afnemen van