• NL
 info

In de media is regelmatig aandacht voor het toenemend aantal gevallen van huidkanker in Nederland. Uit onderzoek van KWF Kankerbestrijding is gebleken dat het aantal patiënten met huidkanker snel stijgt: tot 70.000 in 2020. Nu krijgt ongeveer 30 procent van de patiënten meerdere keren huidkanker, rond 2020 zal dat ongeveer de helft zijn.

Oorzaken huidkanker
Huidkanker ontstaat door kwaadaardige woekering in de huidcellen. UV-licht van de zon is hier één van de belangrijkste veroorzakers van. Een andere risicofactor voor het ontstaan van huidkanker is een erfelijke aanleg of als u meer dan 50 (moeder)vlekken heeft.

Preventieve huidscan
Sinds de komst van de Fotofinder© kunnen we huidkanker in een vroeg stadium ontdekken. Door het gehele lichaam digitaal vast te leggen, brengen we de moedervlekken optimaal in kaart. Vervolgens fotograferen we uw moedervlekken met een medische camera op microscopisch niveau voor een grondig onderzoek. De software van de Fotofinder© constateert elke minieme verandering tijdens de volgende afspraak.

Risicogroepen
Preventieve screening wordt sterk aangeraden als:

  • u een licht huidtype heeft
  • u tekenen van huidveroudering heeft
  • u veel in de zon óf onder de zonnebank heeft gelegen
  • in uw familie huidkanker voorkomt
  • u veel moedervlekken heeft (meer dan 50)


Niet vergoed door zorgverzekeraar
De preventieve huidscan met de Fotofinder© wordt niet door uw zorgverzekeraar vergoed

UV-scan
Tijdens het zonnen staan we er niet altijd bij stil dat diezelfde zonnestralen ook schadelijke gevolgen kunnen hebben. Door de UV-stralen in het zonlicht kunnen er veranderingen optreden in uw huid. Dit hoopt zich in de loop der jaren op. Zonneschade die nog niet met het blote oog zichtbaar is kan met de Fotofinder© worden opgespoord.

Afspraak maken
Als uw huisarts een plekje op uw huid niet vertrouwt, verwijst hij u door naar een specialist. Zo komt u bij ons terecht. Een preventieve huidscan behoort tot de mogelijkheden. De preventieve huidscan wordt alleen bij Centrum Oosterwal uitgevoerd.

Websites

 Folders
Geen folders gevonden.

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: Huidscan preventief