• NL
 info

Als de (huis)arts vermoedt dat uw kind een groeistoornis heeft, wordt het verwezen naar de polikliniek kindergeneeskunde. Bij het beoordelen van de groei zijn de oude groeigegevens van uw belangrijk. Wilt u daarom het groeiboekje van uw kind meenemen naar uw afspraak?
De kinderarts zal uw kind lichamelijk onderzoeken en daarnaast aanvullend onderzoek afspreken, zoals een handwortelröntgenfoto en een functietest van endocriene klieren.

Wat is een handwortelröntgenfoto?
Met een handwortelröntgenfoto wordt bepaald of de botrijping van uw kind overeenkomt met zijn/haar leeftijd. Het maken van de röntgenfoto duurt ongeveer vijf tot tien minuten. Uw kind merkt of voelt er niets van.

Hoe kunt u uw kind voorbereiden op een handwortelröntgenfoto?
U kunt uw kind vertellen wat er gaat gebeuren en u kunt ook het fotoverhaal bekijken dat speciaal gemaakt is voor kinderen. U vindt dit fotoverhaal via de onderzoekspagina over het maken van een röntgenfoto.

Wat is functietest van endocriene klieren (clonidine- en argininetest)?
Dit is een bloedonderzoek waarmee de werking van verschillende endocriene klieren wordt getest. Endocriene klieren scheiden hormonen af. Ook wordt onderzocht of de aansturing van deze endocriene klieren vanuit de hersenen goed verloopt. Uw kind verblijft voor deze test(en) een dagje in de kinderkliniek. Uw kind krijgt tabletjes en een infuus. Een verpleegkundige begeleidt uw kind tijdens de test.

Hoe kunt u uw kind voorbereiden op een clonidine- en argininetest?
U vindt uitgebreide informatie over de functietest in de patiëntenfolder. U kunt de folder samen met uw kind doornemen.

Websites

 specialismen
 Folders
Geen folders gevonden.

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: Groeistoornisonderzoek bij kinderen