• NL
 info

Bij een stereotactische mammamarkering plaatst de radioloog een draad of een naald om radioactieve vloeistof in te brengen in de borst. Deze methoden dienen als markering voor de chirurg tijdens de operatie.

Hoe verloopt een stereotactische mammamarkering?
Bij dit onderzoek ligt u op uw buik op de onderzoekstafel. De te onderzoeken borst komt precies in een opening in het tafelblad. Onder het tafelblad bevinden zich het röntgenapparaat en een naaldgeleidingssysteem.
Net als bij een mammografie klemt de laborant uw borst tussen 2 platen en maakt foto’s. Zo wordt de juiste plek bepaald. Tijdens het gehele onderzoek blijft de borst ingeklemd. Met de foto’s vanuit 2 verschillende richtingen kan het apparaat precies de plek van de afwijking berekenen. De plek waar de biopsienaald door uw huid gaat, wordt gedesinfecteerd en zo nodig plaatselijk verdoofd. De radioloog brengt vervolgens de draad of de naald op de plek waar de afwijking zit. 

Hoe kunt u zich voorbereiden op een stereotactische mammamarkering?
Voor dit onderzoek is geen speciale voorbereiding nodig. We raden u aan om een broek of rok met trui of blouse te dragen, omdat u tijdens het onderzoek uw bovenlichaam moet ontbloten.
Wilt u voor het onderzoek geen bodylotion, crème, poeder of zinkzalf op uw bovenlichaam smeren? U mag wel deodorant gebruiken.

Het onderzoek, stereotactische mammamarkering, vindt plaats op locatie Alkmaar.

Websites

Geen websites gevonden.

 Ziektebeelden

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: Mammamarkering stereotactisch