• NL
 info

Een röntgenfoto is een digitale opname van een inwendig orgaan of bot of ander weefsel. Een röntgenfoto geeft bijvoorbeeld een goed beeld van het skelet of de longen. We maken de foto met behulp van röntgenstraling. Het maken van een röntgenfoto duurt ongeveer 5 tot 10 minuten. U merkt of voelt niets van de röntgenstraling. Er is geen speciale voorbereiding nodig voor een röntgenfoto.

Uitslag röntgenfoto
U krijgt de uitslag van de (huis)arts die u heeft verwezen. U heeft daarvoor een afspraak met uw (huis)arts. Het verslag van het onderzoek wordt binnen 3 werkdagen naar de aanvragend arts verstuurd.

Bent u zwanger?
Bent u zwanger of denkt u dat u zwanger bent? Neem dan direct contact op met uw arts of radioloog. Of geef het meteen door aan de laborant of assistent die u oproept uit de wachtkamer. Het kan zijn dat het onderzoek uitgesteld moet worden.

Informatie voor kinderen
Wordt er een röntgenfoto gemaakt van de voet of enkel van uw kind of krijgt uw kind een plasonderzoek? Bekijk en lees samen met uw kind dan ook de fotoverhalen over deze onderzoeken:

Websites

 Ziektebeelden

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: Röntgenfoto