• NL
 info

Als u voor een eerste of controle bezoek bij uw oogarts komt, wordt u vrijwel altijd eerst onderzocht door een optometrist. De optometrist is gespecialiseerd in het meten van brilsterktes, oogdrukmetingen en oogonderzoek naar bijvoorbeeld staar of netvliesafwijkingen. Ook kan een optometrist aanvullende onderzoeken doen, bijvoorbeeld een foto of scan maken van uw oogzenuw of gele vlek.

Hoe verloopt een oogheelkundig onderzoek?
Afhankelijk van uw klachten, omschreven in de verwijsbrief van uw huisarts, krijgt u voorafgaande aan het onderzoek druppels in uw oog. Dit zijn druppels die de pupil verwijden, zodat we uw oog ook aan de binnenzijde kunnen onderzoeken. U ziet hierdoor ongeveer twee uur waziger, met name dichtbij en kan last hebben van het licht. We adviseren dan ook om niet zelf auto te rijden na het onderzoek.

De optometrist meet hoe scherp u ziet, wat uw oogdruk is en onderzoekt de gezondheid van uw ogen. Hierna komt u bij de oogarts, deze herhaalt zo nodig een deel van het onderzoek of doet aanvullend onderzoek en adviseert u over de bevindingen en een eventuele behandeling.

Voorlichtingsvideo ‘uw eerste afspraak bij de oogarts’
Om u voor te bereiden op uw afspraak, kunt u thuis de volgende video bekijken:

Om deze video te bekijken moet u eerst akkoord gaan met inschakelen van alle cookies.

Voorkeuren aanpassen

Deze video is opgenomen op onze locatie Alkmaar, maar geldt natuurlijk ook voor onze patiënten op locatie Den Helder.

Waar moet u rekening mee houden?
Houdt er rekening mee dat u gedruppeld kan worden met pupil verwijdende druppels. We adviseren niet zelf auto te rijden na het onderzoek. Draag bij voorkeur uw bril in plaats van contactlenzen.

Websites

 specialismen
 Folders
Geen folders gevonden.

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: Optometrisch en oogheelkundig onderzoek