• NL
 info

Screening voor revalidatie bij langdurige pijnklachten is een uitgebreid onderzoek om te beoordelen of u in aanmerking komt voor een revalidatiebehandeling. Na de screening kan de uitkomst ook zijn dat een ander behandeltraject beter bij u en uw klachten past. De screening in Alkmaar duurt één dagdeel (3 x 1 uur). De screening in Den Helder is verspreid over twee dagdelen (4 x 1 uur).

Hoe verloopt de screening?
U heeft gesprekken met verschillende disciplines. Een ergotherapeut, fysiotherapeut en psycholoog. En in Den Helder ook nog een maatschappelijk werker. Ze bespreken met u hoe uw klachten uw dagelijks leven beïnvloeden, wat u verwacht van revalidatie en in hoeverre u er klaar voor bent om op een andere manier met uw klachten om te gaan. De fysiotherapeut doet ook nog lichamelijke testen. De screeningsgegevens worden binnen het screeningsteam besproken. De uitkomsten hoort u van de revalidatiearts.

Hoe kunt u zich voorbereiden op de screening?
U krijgt van tevoren een video toegestuurd over chronische pijn. Het is belangrijk deze video te bekijken. U doet daarmee belangrijke kennis op over chronische pijn. En over de manier waarop de afdeling revalidatie tegen chronische pijn aankijkt. Het is fijn wanneer uw verwachtingen hierop aansluiten. Ook krijgt u vragenlijsten toegestuurd, die het screeningsteam gebruikt om zich voor te bereiden op de screening.

Websites

Geen websites gevonden.

 specialismen
 Ziektebeelden
 Folders
Geen folders gevonden.

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: Screening voor revalidatie bij langdurige pijnklachten