• NL
 info

Een angiografie is een onderzoek voor het afbeelden van de bloedvaten met behulp van ingespoten contrastvloeistof. Tegelijk met het inspuiten van de contrastvloeistof worden foto's gemaakt. Op die manier kunnen we eventuele vernauwingen of verwijdingen opsporen en/of behandelen.

Hoe verloopt een angiografie?
Afhankelijk van uw conditie en persoonlijke omstandigheden wordt u voor dit onderzoek voor één dag of langer opgenomen. Voordat u het onderzoek krijgt, controleren we uw nierfunctie en bloedstolling (INR). U mag op de dag van het onderzoek licht ontbijten. Daarna mag u niets meer eten en drinken. Het onderzoek en/of deze behandeling wordt uitgevoerd door een radioloog. Het onderzoek zelf duurt ongeveer één tot twee uur.

Hoe bereidt u zich voor op een angiografie?
Voor sommige onderzoeken is voorbereiding nodig. Instructies voor de voorbereiding vindt u in de patiëntenfolders op deze pagina.

Uitslag van de angiografie
U krijgt de uitslag van de angiografie van de (huis)arts die u heeft verwezen. U heeft daarvoor een afspraak met uw (huis)arts. Het verslag van de angiografie wordt binnen drie werkdagen naar de aanvragend arts verstuurd.

Bent u zwanger?
Bent u zwanger of denkt u dat u zwanger bent? Neem dan direct contact op met uw arts of radioloog. Of geef het meteen door aan de laborant of assistent die u oproept uit de wachtkamer. Het kan zijn dat het onderzoek uitgesteld moet worden.

Websites

 specialismen

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: Angiografie