• NL
 info

Met een botdichtheidsmeting kunnen we onderzoeken hoeveel kalk u in uw botten heeft. Dit onderzoek wordt gedaan om botontkalking (osteoporose) op te sporen of om het effect van een bepaalde behandeling na te gaan. Dit onderzoek duurt ongeveer een half uur. Er is geen speciale voorbereiding nodig voor een botdichtheidsmeting.

Hoe verloopt een botdichtheidsmeting?
U ligt tijdens het onderzoek op uw rug op een onderzoekstafel. Met een speciaal röntgenapparaat meten we de botdichtheid van enkele ruggenwervels en uw heupen. Het kan zijn dat er eerst overzichtsfoto’s van uw hele wervelkolom gemaakt moeten worden. Dit gebeurt in dezelfde onderzoekskamer.

Uitslag van de botdichtheidsmeting
U krijgt de uitslag van de (huis)arts die u heeft verwezen. U heeft daarvoor een afspraak met uw (huis)arts. Het verslag van de botdichtheidsmeting wordt binnen 3 werkdagen naar de aanvragend arts verstuurd.

Bent u zwanger?
Bent u zwanger of denkt u dat u zwanger bent? Neem dan direct contact op met uw arts of radioloog. Of geef het meteen door aan de laborant of assistent die u oproept uit de wachtkamer. Het kan zijn dat het onderzoek uitgesteld moet worden.

Websites

Geen websites gevonden.

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: Botdichtheidsmeting (DEXA)