• NL
 Description

Het specialisme neurochirurgie houdt zich bezig met de chirurgische behandeling van aandoeningen aan de hersenen, het ruggenmerg en zenuwen. We behandelen bijvoorbeeld patiënten met een hernia (rug of nek), hersenbloeding (subduraal hematoom), dwarslaesie, zenuwbeknellingen (CTS), hersentumoren en tumoren in en om het wervelkanaal.

Hoogwaardige topklinische zorg en begeleiding
Op de afdeling neurochirurgie kunt u behalve voor basiszorg ook terecht voor topklinische zorg. Dit is hoogwaardige medische zorg op basis van de nieuwste inzichten en met de modernste apparatuur. Een voorbeeld van topklinische zorg op onze afdeling is de behandeling van hernia’s (HNP), hersen- en wervelkolomletsel, hersentumoren en tumoren in en om het wervelkanaal.

Samenwerking met het specialisme neurologie
Omdat het specialisme neurochirurgie nauw verwant is met het specialisme neurologie, werken beide afdelingen samen. We hebben om die reden onder andere een gecombineerde verpleegafdeling.

Casemanagers: vast aanspreekpunt voor patiënten
Voor patiënten met een tumor in het centrale zenuwstelsel wordt de zorg gecoördineerd door casemanagers. Zij zijn bovendien een vast aanspreekpunt voor patiënten.

Samenwerking binnen en buiten Noordwest Ziekenhuisgroep
Voor onderzoek en behandeling van pijnklachten verwijzen onze neurochirurgen u zo nodig naar de afdeling pijnbestrijding. Ook werkt onze afdeling nauw samen met de afdeling fysiotherapie. Behandeling door een fysiotherapeut is belangrijk voor uw revalidatie en herstel. Als regionaal traumacentrum in de kop van Noord-Holland werkt onze afdeling nauw samen met het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk en het Dijklander Ziekenhuis in Hoorn. Verder is er een wekelijks overleg met het VUmc over de afstemming van behandeling van patiënten met een hersentumor.

Opleidingsziekenhuis
Noordwest Ziekenhuisgroep is een topklinisch opleidingsziekenhuis. Dit betekent dat u behalve met de neurochirurgen (medisch specialisten) ook te maken kunt krijgen met co-assistenten (artsen in opleiding) en arts-assistenten (artsen in opleiding voor medisch specialist). Zij voeren alle onderzoeken en behandelingen uit onder verantwoordelijkheid van de neurochirurgen.

Wetenschappelijk onderzoek
Noordwest Ziekenhuisgroep is een topklinisch opleidingsziekenhuis. Dit houdt onder andere in dat we in samenwerking met universitaire centra wetenschappelijk onderzoek doen. Het kan zijn dat we u vragen om hieraan mee te doen. We informeren u uiteraard uitgebreid over de opzet, de consequenties en de richtlijnen voor privacy. Op basis hiervan geeft u al dan niet toestemming voor deelname aan wetenschappelijk onderzoek.

 

 

Contact met Neurochirurgie

Polikliniek 072 - 548 3020 Locatie: 111/1128:30 - 16:30 uur maandag t/m vrijdag
Brain care unit 072 - 548 3310 Locatie: 311
Polikliniek neurologie 072 - 548 3000 Locatie: 111/1128:30 - 16:30 uur maandag t/m vrijdag
Opnameplanning 072 - 548 3020 8:30 - 16:30 uur maandag t/m vrijdag
Excisiepoli 072 - 548 3020 Locatie: 0288:30 - 16:30 uur maandag t/m vrijdag

Wachttijden

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: Neurochirurgie