• NL
 Description

Noordwest Ziekenhuisgroep kan zowel op locatie Alkmaar als op locatie Den Helder intensieve zorg verlenen. In Alkmaar gebeurt dat op de intensive care (IC) en medium care (MC). In Den Helder gebeurt dat op de medium care (MC), onderdeel van de afdeling acute zorg.

Extra zorg
Intensive care betekent intensieve en speciale zorg voor ernstig zieke patiënten waarbij belangrijke lichaamsfuncties worden bewaakt, behandeld en/of overgenomen. Afhankelijk van de ernst van de situatie is er meer of minder apparatuur nodig om de patiënt te bewaken. Apparatuur kan gepaard gaan met hinderlijke geluiden, wij proberen dit zo mogelijk tot een minimum te beperken. Als de patiënt minder intensief behandeld kan worden wordt de patiënt overgeplaatst naar de MC. Sommige patiënten weten vooraf dat zij op de IC worden opgenomen, bijvoorbeeld na een grote operatie. Maar voor anderen patiënten en zeker ook hun naasten, komt de opname onverwacht.

Een kijkje op een IC-kamer
In deze afbeelding ziet u welke apparatuur rondom de IC-patiënt wordt gebruikt, met de uitleg erbij. U kunt ook onderstaande film bekijken over de zorg op de intensive care. Houdt u er rekening mee dat deze film confronterend kan zijn voor patiënten en hun naasten.

Om deze video te bekijken moet u eerst akkoord gaan met inschakelen van alle cookies.

Voorkeuren aanpassen

Het team
Op de IC/MC werkt een groot medisch team. Het medisch team bestaat uit de intensivist, arts assistent, IC/ MC verpleegkundige en IC/MC verpleegkundige in opleiding. De intensivist is een arts die gespecialiseerd is in de behandeling van de patiënten op de intensive care. Hij stemt de behandeling af in overleg met zijn collega intensivisten en andere specialisten. De arts assistenten werken onder supervisie van de intensivist. De verpleegkundigen die op de IC/MC werken hebben daarvoor een specialistische opleiding gevolgd.

Dagelijkse gang van zaken
Op de IC/MC krijgt iedere patiënt elke dag een eigen verpleegkundige die de zorg coördineert, regelt en uitvoert. Elke dag is er overleg met het behandelteam. De arts loopt meerdere keren per dag langs de patiënt om verdere behandeling af te stemmen. Het kan zijn dat een patiënt voor onderzoek moet tijdens bezoekuur, we vragen hiervoor dan ook uw begrip.

Uw kind op bezoek: ons fotoverhaal  
Als een ouder of familielid op de IC is opgenomen, kunt u natuurlijk met uw kind op bezoek komen. Wij raden u aan een afspraak te maken. Zo kan een verpleegkundige u en uw kind voorbereiden en begeleiden. Ook kunt u thuis het bezoek van uw kind op de IC voorbereiden. Hiervoor hebben wij een fotoverhaal ontwikkeld, waarmee kinderen stap voor stap en aan de hand van foto’s zien wat zij kunnen verwachten. Bekijk ons fotoverhaal ‘Sam op bezoek op de intensive care’

Links naar meer informatie

 

 

Contact met Intensive care

Intensive care 072 - 548 2670 Locatie: 238Unit 1: 072 - 548 2675 Unit 2: 072 - 548 2680
Medium care 072 - 548 4155 Locatie: 238
Medium care 088 - 085 1470 Locatie: A0

Wachttijden

 Behandelingen
Geen behandelingen gevonden.
 onderzoeken
Geen onderzoeken gevonden.

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: Intensive care