• NL
 Description

Het specialisme mondziekten, kaak- en aangezichtschirurgie houdt zich bezig met onderzoek, diagnose en behandeling van ziekten en afwijkingen in de mond, de kaken en het aangezicht. Het is een tandheelkundig specialisme en maakt deel uit van de afdeling mondziekten, kaak- en aangezichtschirurgie en bijzondere tandheelkunde van Noordwest Ziekenhuisgroep. We onderzoeken en behandelen bijvoorbeeld patiënten met een ontstoken wortelpunt, maar ook patiënten met mondkanker of patiënten waarbij implantaten zijn gewenst.

Samenwerking
Ons team werkt nauw samen met de afdeling bijzondere tandheelkunde. Als het nodig is, overleggen we met specialisten van deze afdelingen en verwijzen we patiënten door.
We werken buiten Noordwest Ziekenhuisgroep samen met regionaal gevestigde parodontologen, implantologen, endodontologen, en gnatologen als ook orthodontisten en logopedisten. Verder is er nauw contact met de universitaire opleiding in Amsterdam (VUmc).

Topklinisch opleidingsziekenhuis
Noordwest Ziekenhuisgroep is een topklinisch opleidingsziekenhuis. Topklinische zorg houdt in dat we behandelingen uitvoeren op het niveau van de academische ziekenhuizen. Onze implantologie, hoofd-hals oncologie en kaakcorrecties vallen onder deze topklinische zorg. Omdat Noordwest Ziekenhuisgroep een opleidingsziekenhuis is, kunt u te maken krijgen met tandartsen of arts-assistenten, dit zijn artsen die in opleiding zijn voor kaakchirurg. Zij voeren alle onderzoeken en behandelingen uit onder verantwoordelijkheid van de kaakchirurgen.

Wetenschappelijk onderzoek
Voor continue verbetering van onze behandelingen werkt ons centrum mee aan wetenschappelijk onderzoek van studenten van Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam (ACTA).

 

 

Contact met Mondziekten, kaak- en aangezichtschirurgie

Polikliniek 072 - 548 3160kaakchirurgie-alkmaar@nwz.nl Locatie: 0228:30 - 16:30 uur maandag t/m vrijdag
Verpleegafdeling 072 - 548 2570 Locatie: 331
Opnameplanning 088 - 085 7435 8:30 - 16:30 uur maandag t/m vrijdag
Polikliniek 0223 - 69 6435kaakchirurgie-denhelder@nwz.nl Locatie: 228:30 - 16:30 uur op maandag, dinsdag en donderdag. Alleen bij spoed kunt u op andere werkdagen contact opnemen met de polikliniek van locatie Alkmaar.
Dagbehandelcentrum 088 – 085 1212 Locatie: D2

Wachttijden

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: Mondziekten, kaak- en aangezichtschirurgie