• NL
 Description

Patiënten met een hiv-infectie kunnen voor behandeling terecht in het hiv-centrum van Noordwest Ziekenhuisgroep. Het hiv-centrum bestaat sinds 2002 en is een kleinschalige afdeling, die onderdeel uitmaakt van de afdeling interne geneeskunde. Daardoor is de begeleiding van hiv-patiënten kundig en persoonlijk. Drie gespecialiseerde internisten en twee verpleegkundig consulenten behandelen en begeleiden patiënten met een hiv-infectie. Een maatschappelijk werker is voor de begeleiding van de patiënt verbonden aan het hiv-team.

Erkend hiv-behandelcentrum
Het hiv-centrum van Noordwest Ziekenhuisgroep is HKZ-gecertificeerd. Dit betekent dat we volgens de gestelde eisen werken, kwalitatief goede zorg leveren en werken volgens professionele richtlijnen en protocollen.

Verwijzing
Als patiënt kunt u op verschillende manieren terecht komen bij het hiv-centrum:

  • via uw huisarts
  • via de GGD-arts
  • via een specialist van Noordwest Ziekenhuisgroep
  • via een specialist van een andere ziekenhuis

U kunt ook uzelf aanmelden na een hiv-positieve testuitslag.

Samenwerking 
Het hiv-centrum werkt samen met andere specialisten in Noordwest Ziekenhuisgroep die ervaring hebben met het behandelen van hiv-patiënten, zoals de dermatoloog, neuroloog, longarts, oogarts, psycholoog, psychiater en gynaecoloog. Daarnaast is er overleg met specialisten van andere hiv-centra.

Wetenschappelijk onderzoek 
Noordwest Ziekenhuisgroep is een topklinisch ziekenhuis met een centrumfunctie voor hiv-infectie. Dit houdt in dat we naast patiëntenzorg ook wetenschappelijk onderzoek verrichten. Zo doen we bijvoorbeeld onderzoek naar nieuwe geneesmiddelen tegen hiv of bijwerkingen van deze geneesmiddelen. Uw internist en verpleegkundig consulent kunnen u meer informatie geven over deelname aan deze onderzoeken. 

 

 

Contact met Hiv-centrum

Polikliniek 072 - 548 4209infectieconsulenten@nwz.nl Locatie: 1308:30 - 16:30 uur maandag t/m vrijdag
Polikliniek 072 - 548 4209infectieconsulenten@nwz.nl Locatie: 238:30 - 16:30 uur maandag om de week (even weken)

Wachttijden

 ziektebeelden
 Behandelingen

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: Hiv-centrum