• NL
 Description

Voeding speelt een belangrijke rol bij uw behandeling en herstel. De diëtisten van ons ziekenhuis hebben allen één of meerdere specialisaties. De afdeling diëtetiek geeft dieetbehandelingen aan patiënten volgens landelijke standaarden en richtlijnen en zoveel mogelijk op basis van wetenschappelijk onderzoek.

Wat kunt u tijdens uw opname verwachten van een diëtist?
Na verwijzing van uw behandelend specialist, maakt de diëtist samen met u een persoonlijk behandelplan. Tijdens de opname evalueert de diëtist dit met u en past het behandelplan, als het nodig is, aan. Voor thuis krijgt u mogelijk een richtlijn of een advies mee. We bespreken hoe en door wie de dieetbehandeling na uw ontslag zo nodig wordt voortgezet.

Heeft u een allergie?
Als u wordt opgenomen, dan is het belangrijk dat wij weten of u een allergie heeft. Niet alle maaltijden zijn dan geschikt voor u. Wij houden dan rekening met uw eten en drinken tijdens uw opname.

Samenwerking binnen en buiten Noordwest Ziekenhuisgroep
De diëtisten werken nauw samen met andere zorgverleners en multidisciplinaire behandelteams die bij uw behandeling betrokken zijn. Denkt u bijvoorbeeld aan het diabetesteam of het kinderallergieteam. Buiten de Noordwest Ziekenhuisgroep werken we samen met diëtisten van de eerste en derde lijn. Volgens vaste afspraken dragen we na ontslag de behandeling van bepaalde patiëntengroepen aan hen over. Uw medisch specialist kan u ook rechtstreeks verwijzen naar een diëtist buiten de Noordwest Ziekenhuisgroep.

De afdeling diëtetiek biedt de mogelijkheid aan studenten van de Hogeschool van Amsterdam om stage te lopen. Het kan zijn dat u begeleid wordt door een stagiaire, dit hoort u vooraf.

 

 

Contact met Diëtetiek

Afdeling 072 - 548 3552dietetiek-alkmaar@nwz.nl Locatie: 1918:30 - 16:30 uur maandag t/m vrijdag
Afdeling 0223 - 69 6329dietetiek-denhelder@nwz.nl 8:30 - 16:30 uur maandag t/m vrijdag

Wachttijden

 onderzoeken
Geen onderzoeken gevonden.

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: Diëtetiek