• NL
 Description

Dialysecentrum Noordwest Ziekenhuisgroep levert al ruim 30 jaar excellente, topklinische dialysezorg in Noord-Holland Noord. In het dialysecentrum kunnen patiënten met een nierziekte terecht voor een behandeling die de nierfunctie vervangt, ofwel dialyse. Er zijn verschillende vormen van dialyse, zoals peritoneaal dialyse en hemodialyse. Soms kan de behandeling thuis worden uitgevoerd, maar met een vestiging in Alkmaar, Den Helder en op Texel kunt u altijd dicht bij huis dialyseren. Alle vestigingen van het dialysecentrum hebben het HKZ-certificaat (kwaliteitskeurmerk).

Zo nodig dialyseren we patiënten ook op de afdelingen ICU (intensive care unit), CCU (hartbewaking) of de verpleegafdeling interne geneeskunde nefrologie. Verder heeft het dialysecentrum een nierfalen polikliniek voor voorbereiding op dialyse. Ons centrum is voorzien van de modernste voorzieningen en apparatuur.

Uw persoonlijke situatie is belangrijk
Dialyse is een langdurige en ingrijpende behandeling. Het is daarom belangrijk dat u in overleg kiest voor de behandeling die het beste aansluit bij uw persoonlijke situatie. Zo houden we rekening met uw levensritme, werk en uiteraard persoonlijke voorkeur. Het nierfalenteam probeert u zo goed mogelijk voor te bereiden op dialyse.

Niertransplantatie
Uw nefroloog en het nierfalenteam bespreken met u of u in aanmerking komt voor een niertransplantatie. Een niertransplantatie kan onder andere als voordelen hebben dat uw levensverwachting hoger is en de kwaliteit van leven beter is. 

Dialyse op uw vakantieadres
Dialysepatiënten uit binnen- en buitenland die in de kop van Noord-Holland op vakantie zijn, kunnen tijdens hun vakantie dialyseren in één van de 4 vestigingen van het dialysecentrum: Alkmaar, Den Helder of op Texel. Lees meer informatie over vakantiedialyse.

Patiëntenvereniging Hollands Noorden
Patiënten van dialysecentrum Noordwest Ziekenhuisgroep hebben zich verenigd in patiëntenvereniging Hollands Noorden. Zij overleggen regelmatig met het dialysecentrum en met regionale en landelijke patiëntenverenigingen. Behalve voorlichtingsavonden organiseert de patiëntenvereniging ook recreatieve bijeenkomsten zoals het jaarlijkse kerstdiner voor patiënten.

 

 

Contact met Dialysecentrum

Dialyse 072 - 548 2855dialyse@nwz.nl Locatie: 0797:30 - 21:00 uur maandag t/m zaterdag. Buiten openingstijden (tussen 22:15 en 7:30) en op zondag kunt u ons bereiken via de portier telefoon 072 - 548 4444
Nierfalen polikliniek/ Nefrologie polikliniek 072 - 548 3320 Locatie: 130 of 0788:30 - 16:30 uur maandag t/m vrijdag
Dialyse 072 - 548 2855dialyse@nwz.nl Locatie: 3-Zuid7:30 - 20:00 uur op ma, di, woe, vrij en zaterdag - 7:30 - 16:00 uur op donderdag
Dialyse 072 - 548 2855dialyse@nwz.nl zomer: 9:30 - 15:00 maandag t/m zaterdag; winter: 9:30 - 15:00 maandag, woensdag en vrijdag

Wachttijden

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: Dialysecentrum