• NL
 Description

Het specialisme vaatchirurgie houdt zich bezig met onderzoek, diagnose en behandeling van ziekten die te maken hebben met bloedvaten (aders/slagaders). Vaatchirurgie is een subspecialisatie van chirurgie. Vaatziekten zijn vaak het gevolg van meerdere gezondheidsproblemen (hoge bloeddruk, overgewicht, suikerziekte) met familiaire aanleg. In een multidisciplinair overleg bespreken de artsen (chirurgen, radiologen, internisten) de behandelmogelijkheden. Dit overleg is een voorwaarde om de voor u beste behandeling te kunnen vaststellen. Tijdens een afspraak op de polikliniek legt de chirurg het behandelplan aan u voor en bepaalt samen met u de uitvoering van het behandelplan.

Behandelingen
We behandelen patiënten met vernauwingen, afsluitingen en verwijdingen van bloedvaten. De behandeling van vaatziekten kan met medicijnen, endovasculair (een dotterbehandeling) of operatief (bypass, kunstvat) zijn. Onze afdeling is gespecialiseerd in de behandeling van de volgende aandoeningen:

  • vernauwing van de halsader (carotis)
  • verwijding buikslagader (aneurysma)
  • vernauwde bloedvaten in het been en/of bekken (etalagebenen, perifeer vaatlijden)
  • nierinsufficiëntie waarvoor hemodialyse nodig is (shunt)
  • vernauwingen van (slag)aders en zenuwen in borstkas/schouder en arm (thoracic outlet syndroom)
  • diabetische voet
  • spataderen (varices)


Gespecialiseerde zorg
Ons team werkt samen met de afdeling interne geneeskunde (vasculaire geneeskunde, nefrologie) en de afdeling radiologie (interventie radiologie). Als het nodig is, overleggen we met specialisten van deze afdelingen en verwijzen we patiënten door. Buiten Noordwest Ziekenhuisgroep werken we samen met fysiotherapeuten en revalidatiecentra.

 

 

 

Contact met Vaatchirurgie

Polikliniek chirurgie 072 - 548 2400 Locatie: 0398:30 - 16:30 uur maandag t/m vrijdag
Polikliniek chirurgie 0223 - 69 6237 Locatie: 168:30 - 16:00 uur maandag t/m vrijdag
Dagbehandelcentrum 0223 - 69 6237 Locatie: D2

Wachttijden

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: Vaatchirurgie