• NL
 Description

Bij de afdeling radiotherapie worden patiënten met kanker behandeld uit de regio Noord-Holland Noord. De afdeling werkt nauw samen met het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk. De afdeling beschikt over bestralingsapparatuur waarmee we de modernste bestralingstechnieken uitvoeren. Bij de afdeling radiotherapie worden patiënten behandeld door radiotherapeut-oncologen.

Uw eerste afspraak op de polikliniek radiotherapie
Na verwijzing door een specialist krijgt u eerst een afspraak met een radiotherapeut-oncoloog. Lees meer algemene informatie over een polikliniekbezoek
De radiotherapeut-oncoloog bespreekt met u het behandelplan. Zo nodig krijgt u een persoonlijk gesprek met de voorlichter van onze afdeling. U krijgt dan uitgebreidere informatie over de behandeling en de praktische zaken er om heen. Wij raden u aan om iemand mee te nemen tijdens dit eerste bezoek.

Wat is radiotherapie?
Radiotherapie is een behandeling van kanker door middel van straling. Het doel van de behandeling is om kankercellen te doden terwijl gezonde cellen zoveel mogelijk gespaard blijven. De straling beschadigt het erfelijk materiaal (DNA). De kankercel verliest daardoor het vermogen om te delen en gaat dood. We passen radiotherapie toe om te genezen, om klachten te verlichten of om het ziekteproces tot stilstand te brengen. U leest uitgebreide informatie over bestraling en de zorg bij kanker op de website van het Oncologisch Centrum.

Kwaliteit van zorg
De afdeling radiotherapie is in het bezit van het ISO Healthcare certificaat (NEN-EN 15224). ISO Healthcare is een nieuwe zorgbrede Europese norm waarin met name richtlijnen voor risicomanagement en patiëntveiligheid zijn opgenomen. Lees meer over deze norm.


 

 

Contact met Radiotherapie

Polikliniek radiotherapie 072 - 548 4000 Locatie: 0488:00 - 17:00 uur maandag t/m vrijdag
Polikliniek radiotherapie 072 - 548 4000 Locatie: 22/2313:30 - 16:30 uur vrijdag

Wachttijden

 onderzoeken
Geen onderzoeken gevonden.
Geen folders gevonden.

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: Radiotherapie