• NL
 Description

Heeft u last van slaapproblemen zoals slecht slapen, snurken of slaapwandelen? In de slaapkliniek van Noordwest Ziekenhuisgroep in Noord-Holland kunt u terecht voor onderzoeken en behandeling van: 


Behandelteam slaapkliniek
Onze gespecialiseerde neurologen, KNO-artsen en longartsen vormen samen een multidisciplinair team. Dit team bespreekt maandelijks de resultaten van slaaponderzoeken en stelt gezamenlijk een behandelplan voor u op. Als dat nodig is betrekken zij ook een diëtist, kaakchirurg, psycholoog of fysiotherapeut bij het overleg. De neuroloog is eindverantwoordelijk binnen dit multidisciplinaire team. 

Afspraak maken voor de slaapkliniek 
Na verwijzing door uw (huis)arts, maakt u zelf een afspraak voor een bezoek aan onze slaapkliniek. Afhankelijk van uw klachten is dit bij de polikliniek KNO, neurologie of de hart-long polikliniek. Geeft u bij het maken van een afspraak aan dat het om een verwijzing naar de slaapkliniek gaat. Lees meer algemene informatie over een bezoek aan onze slaapkliniek.

Slaapdagboek
Om uw slaapklachten goed te kunnen onderzoeken is het belangrijk om inzicht te krijgen in uw slaappatroon. In een slaapdagboek houdt u één week lang een aantal aspecten van slaap bij. U kunt het slaapdagboek downloaden en afdrukken om in te vullen. Neem het ingevulde slaapdagboek mee naar de afspraak met uw arts.

Wetenschappelijk onderzoek 
De slaapkliniek van Noordwest Ziekenhuisgroep doet wetenschappelijk onderzoek naar de invloed van slaapstoornissen op het dagelijks leven. Slaapstoornissen komen veel voor. Ongeveer 40% van de mensen heeft in hun leven last van slaapproblemen en in 15% van de gevallen zijn de klachten zo hinderlijk dat er specialistische hulp wordt ingeschakeld. Uit eerdere onderzoeken is gebleken dat zogenaamde ziektepercepties (hoe we denken over een lichamelijke aandoening) grote invloed hebben op de klachten en het dagelijks leven. Ook weten we van onderzoek dat  resultaten van de behandeling kunnen worden verbeterd als we deze ziektepercepties meenemen. Met dit onderzoek willen we daarom nagaan welke rol ziektepercepties spelen bij slaapstoornissen, zodat we in de toekomst de behandeling beter kunnen afstemmen op de patiënt. 
 
Deelname aan het onderzoek
Bent u verwezen naar onze slaapkliniek om te laten onderzoeken of bij u sprake is van een slaapstoornis, dan vragen we u deel te nemen aan het onderzoek. Het onderzoek bestaat uit het invullen van een aantal vragenlijsten. Dit kunt u thuis op de computer doen. In totaal zal dit ongeveer 30 minuten duren. Deelname aan het onderzoek is geheel vrijwillig en alle gegevens die gedurende het onderzoek worden verzameld, worden vertrouwelijk behandeld. Deelname aan het onderzoek staat geheel los van uw medische behandeling, en heeft hiervoor ook geen gevolgen.

Bent u voor een slaaponderzoek naar de slaapkliniek verwezen en (nog) niet benaderd voor deelname aan het onderzoek? En wilt u wel graag deelnemen? Stuur dan een mail naar ipsleepstudie@nwz.nl. Dan nemen wij contact met u op.

 

 

Contact met Slaapkliniek

Hart-long polikliniek 072 - 548 2700 Locatie: 1388:30 - 16:30 uur maandag t/m vrijdag
Polikliniek KNO 072 - 548 3150 Locatie: 0178:30 - 16:30 uur maandag t/m vrijdag
Polikliniek neurologie 072 - 548 3000 Locatie: 111/1128:30 - 16:30 uur maandag t/m vrijdag

Wachttijden

Wachttijd voorZiektebeeld/onderzoek/behandelingWachttijden
Geen folders gevonden.

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: Slaapkliniek