• NL
 Description

Kinderchirurgie houdt zich bezig met chirurgie bij kinderen. Het is een apart superspecialisme binnen chirurgie omdat kinderen vaak een andere benadering en een andere behandeling nodig hebben dan volwassenen. Dit vraagt speciale kennis en een andere omgeving dan voor volwassenen.
Binnen de chirurgie bij kinderen bestaat een verdeling tussen:

  • de 'bijzondere chirurgie' bij kinderen
  • de 'algemene chirurgie' bij kinderen

Bijzondere chirurgie
De bijzondere chirurgie bij kinderen in de Noordwest Ziekenhuisgroep omvat vooral veel voorkomende aandoeningen zoals kinderliesbreuken, niet ingedaalde testis, bepaalde halscystes, fistels en nog een paar veel voorkomende en wat zeldzamere aandoeningen.

Algemene chirurgie
De algemene chirurgie bij kinderen gaat onder andere over de behandeling van veel voorkomende aandoeningen, zoals blindedarmontsteking, abcessen, ingegroeide teennagels en enkelvoudige ongevalsletsels. Ook worden in ons ziekenhuis kinderen behandeld met ernstige en/of meervoudige letsels als gevolg van bijvoorbeeld een ongeval.

Gespecialiseerde zorgverleners
De bijzondere chirurgie bij kinderen wordt gedaan door chirurgen, die door de Nederlandse Vereniging voor kinderchirurgie gecertificeerd zijn als chirurg voor kinderen. De algemene chirurgie kan ook door andere leden van het team gedaan worden. Dat gaat dan bijvoorbeeld over een traumaoperatie door een traumachirurg.

Samenwerking in de regio
De chirurgen van het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk en de chirurgen van Noordwest Ziekenhuisgroep hebben hun krachten gebundeld in de maatschap Chirurgen Noordwest.nl. Hierdoor zijn we ook in staat om de brandwondenzorg voor kinderen op uitstekende wijze, volgens de laatste ontwikkelingen, uit te voeren.

Samenwerking binnen Noordwest Ziekenhuisgroep
In ons ziekenhuis werken deze chirurgen nauw samen met kinderartsen, neonatologen, intensivisten, anesthesiologen en radiologen. Hierdoor is een optimale bundeling van ervaring en vaardigheden gegarandeerd. Ook wordt nauw samengewerkt met andere snijdende specialisten, kinderchirurgische verpleegkundigen, fysiotherapeuten en andere paramedici speciaal ingesteld op de behandeling van kinderen.

Voor zeldzame of sommige aangeboren of ingewikkelde aandoeningen werken de chirurgen van Noordwest nauw samen met de kinderchirurgen van Amsterdam UMC. Ook kindjes jonger dan een maand worden doorverwezen naar het academisch ziekenhuis.

 

 

Contact met Kinderchirurgie

Polikliniek chirurgie 072 - 548 2400 Locatie: 0398:30 - 16:30 uur maandag t/m vrijdag
Polikliniek chirurgie 0223 - 69 6237 Locatie: 168:30 - 16:30 uur maandag t/m vrijdag

Wachttijden

Wachttijd voorZiektebeeld/onderzoek/behandelingWachttijden
 ziektebeelden
Geen Ziektebeelden gevonden.
 onderzoeken
Geen folders gevonden.

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: Kinderchirurgie