• NL
 Description

Kinderchirurgie houdt zich bezig met chirurgie bij kinderen. Het is een apart superspecialisme binnen chirurgie omdat kinderen vaak een andere benadering en een andere behandeling nodig hebben dan volwassenen. Dit vraagt speciale kennis en een andere omgeving dan voor volwassenen.

Binnen de chirurgie bij kinderen bestaat een verdeling tussen:

  • de 'bijzondere chirurgie' bij kinderen
  • de 'algemene chirurgie' bij kinderen


Bijzondere chirurgie
De bijzondere chirurgie bij kinderen in de Noordwest Ziekenhuisgroep omvat vooral veel voorkomende aandoeningen zoals kinderliesbreuken, niet ingedaalde testis, bepaalde halscystes, fistels en nog een paar veel voorkomende en wat zeldzamere aandoeningen.

Algemene chirurgie
De algemene chirurgie bij kinderen gaat onder andere over de behandeling van veel voorkomende aandoeningen, zoals blindedarmontsteking, abcessen, ingegroeide teennagels en enkelvoudige ongevalsletsels. Ook worden in ons ziekenhuis kinderen behandeld met ernstige en/of meervoudige letsels als gevolg van bijvoorbeeld een ongeval.

Gespecialiseerde zorg
De bijzondere chirurgie bij kinderen wordt gedaan door chirurgen, die door de Nederlandse Vereniging voor kinderchirurgie gecertificeerd zijn als chirurg voor kinderen. De algemene chirurgie kan ook door andere leden van het team gedaan worden. Dat gaat dan bijvoorbeeld over een traumaoperatie door een traumachirurg.

 

 

Contact met Kinderchirurgie

Polikliniek chirurgie 072 - 548 2400 Locatie: 0398:30 - 16:30 uur maandag t/m vrijdag
Polikliniek chirurgie 0223 - 69 6237 Locatie: 168:30 - 16:30 uur maandag t/m vrijdag

Wachttijden

 ziektebeelden
Geen Ziektebeelden gevonden.
 onderzoeken

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: Kinderchirurgie