• NL
 Description

Heeft u gipsverband nodig, dan komt u op de gipskamer terecht. Het team van de gipskamer staat tijdens kantooruren voor u klaar om gipsverband bij u aan te leggen. We doen ons best om de wachttijden zo kort mogelijk te houden. Uw huisarts kan u niet doorverwijzen naar de gipskamer. U kunt via de volgende wegen bij de gipskamer terecht komen:

 • via de spoedeisende hulp (SEH)
  U bent met spoed behandeld op de SEH. De SEH maakt een afspraak voor u met de gipskamer.
 • via een polikliniek
  U bent behandeld op een van onze poliklinieken en heeft gipsverband nodig. Uw specialist neemt contact op met de gipskamer voor een afspraak.
 • via een ander ziekenhuis
  U komt uit een ander ziekenhuis en het NWZ neemt de behandeling over. Komt u uit een buitenlands ziekenhuis dan werken wij volgens de MRSA-protocollen.
 • via een opnameafdeling
  U heeft een operatie gehad en heeft daarna gipsverband nodig.


Verwijzing naar de gipskamer
Uw behandelend arts zorgt voor een verwijzing. We behandelen in opdracht van een van de volgende specialismen:

 • orthopedie
 • traumachirurgie/ vaatchirurgie
 • plastisch chirurgie
 • neurologie/neurochirurgie
 • revalidatieartsen

In overleg met de arts bepaalt de gipsverbandmeester welk gipsverband aangebracht moet worden. Hiervoor is er keuze uit verschillende materialen zoals gips, kunststofverband of braces. Het doel van het gipsverband is om de aandoening rust te geven zodat de pijn afneemt en de aandoening de kans krijgt om te genezen.

Onze zorgverleners
Op de gipskamers van Noordwest op locatie Alkmaar en Den Helder werken in totaal 10 gipsverbandmeesters. Als u een gebroken arm of been hebt, komt u bij ons op de gipskamer. Maar ook met andere letsels of aandoeningen waarbij u gips, tape of een brace nodig hebt, kunt u op de gipskamer terecht. Maak kennis met het team van de gipskamer.

Waar vindt u de gipskamer?
Locatie Alkmaar
Als u binnenkomt bij de hoofdingang meldt u zich aan bij de aanmeldzuil of online. Vervolgens gaat u bij de portier linksaf de gang in en volgt u de rode lijn tot de rode trap. Hier vind u aan de rechterkant van de gang onze wachtkamer 036. Een aanmeldbalie is niet aanwezig bij de gipskamer, u kunt hier uw dagticket scannen bij de aanmeldzuil. Zo weten wij dat u er bent.
Let op: onze wachtkamer is ook een wachtkamer voor de CT-scan, het kan dus zijn dat er patiënten na u binnenkomen die toch eerder aan de beurt zijn omdat zij voor een CT-scan komen.

Locatie Den Helder
U kunt de gipskamer bereiken via de hoofdingang of via de zij-ingang. Aanmelden kan online of bij de aanmeldzuil. U volgt de borden naar afdeling F of volgt de witte lijn. Net voor de liften buigt de witte lijn naar rechts. U loopt nu recht op de gipskamer af. U scant uw dagticket en neemt plaats in wachtkamer 2.

 

 

Contact met Gipskamer

Gipskamer Locatie: 0368:30 - 16:30 uur maandag t/m vrijdag
Gipskamer Locatie: F38:30 - 16:30 uur maandag t/m vrijdag

Wachttijden

 ziektebeelden
Geen Ziektebeelden gevonden.
 Behandelingen
 onderzoeken
Geen onderzoeken gevonden.

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: Gipskamer