• NL
 Description

Op de afdeling neonatologie post IC/High Care van Noordwest worden baby’s opgenomen die speciale zorg nodig hebben. Baby’s die die bijvoorbeeld eerst in een academisch ziekenhuis op een Neonatale Intensive Care Unit (NICU) hebben gelegen, kunnen aansluitend in Noordwest terecht op onze afdeling neonatologie post IC/High Care. Uw kindje kan dan de extra zorg dichtbij huis krijgen. De afdeling neonatologie biedt extra zorg en behandeling aan pasgeborenen:

  • die te vroeg geboren zijn (prematuur)
  • met een te laag geboortegewicht 
  • die ademhalingsproblemen hebben 
  • met geelzucht 
  • met een infectie 
  • die aanpassingsproblemen hebben na de geboorte
  • met een aangeboren afwijking 


Actieve rol van ouders/verzorgers
Mogelijk is dit een intensieve en ingrijpende tijd voor u, maar u kunt erop rekenen dat het team van de afdeling u zo goed mogelijk zal begeleiden en uw kindje zo goed mogelijk zal verzorgen. U wordt ook als ouders/verzorgers zoveel mogelijk bij de zorg voor uw kindje betrokken. We vinden het belangrijk dat u en uw baby snel aan elkaar vertrouwd raken en dat u goed voorbereid bent als uw baby naar huis gaat. Als het mogelijk is vragen we u dag en nacht mee te helpen. De verpleegkundige heeft hierbij een coachende rol. We noemen dit Family Integrated Care. Eén van de ouders/verzorgers kan dan ook blijven slapen (rooming-in).

Ontwikkelingsgerichte zorg, buidelen
Op de afdeling neonatologie werken we volgens de richtlijnen van de zogenoemde ontwikkelingsgerichte zorg. Dit houdt in dat het team, samen met u, zoveel mogelijk rekening houdt met de behoeften van uw baby. Hierbij is huid-op-huid contact erg belangrijk. Dit zogenoemde buidelen waarbij de baby op de blote borst van de ouder ligt, is goed om de band tussen u en uw kindje te bevorderen. 

Gang van zaken op de afdeling neonatologie
Lees in de patiëntenfolder alles over de gang van zaken op de afdeling en de (medische) zorg voor uw baby:

 

 

Contact met Neonatologie

Neonatologie 072 - 548 2970 Locatie: 340
Neonatologie 0223 - 69 6461 Locatie: 3-Noord

Wachttijden

 ziektebeelden
Geen Ziektebeelden gevonden.
 Behandelingen
Geen behandelingen gevonden.
 onderzoeken
Geen onderzoeken gevonden.

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: Neonatologie