• NL
 Description

Urologie is het specialisme dat zich bezighoudt met aandoeningen van de urinewegen bij de man of vrouw (nieren, urineleiders, blaas en plasbuis) en de mannelijke geslachtsorganen. De uroloog houdt zich bezig met onderzoek en behandeling van aandoeningen van deze organen en voert ook operaties uit.

U kunt een afspraak maken op onze polikliniek als u een van de volgende klachten heeft

 • bloed in de plas
 • de plas niet goed kunt ophouden
 • als man gesteriliseerd wilt worden
 • goed- of kwaadaardige gezwellen heeft in en om uw nieren
 • regelmatig last heeft van blaasontsteking
 • uw urineblaas afwijkingen heeft, zoals tumoren of stenen
 • een vernauwing van uw plasbuis heeft of stenen
 • afwijkingen heeft aan uw plasbuis of prostaat, zoals tumoren, vernauwingen en infecties
 • u impotent bent of afwijkingen heeft aan uw penis, testikels, bijbal of zaadleiders
   

Topzorg behandeling van kanker
Ons team heeft alles in huis om 'oncologische topzorg' aan te bieden. Zo zijn wij uitgerust met de allernieuwste behandeltechnieken 'State of the Art', is er een casemanager die uw vaste aanspreekpunt is en wordt elke patiënt besproken in het multidisciplinair overleg. Verder werken wij zeer nauw samen met NKI/AVL, Dijklander Ziekenhuis en Rode Kruis Ziekenhuis. Wij behandelen u dichtbij huis voor blaas- nier- of prostaatkanker. Wanneer dat nodig is moeten wij u doorverwijzen naar een Academisch Ziekenhuis.

Opleidingsziekenhuis
We bieden topklinische zorg. Dit wil zeggen dat de uroloog naast een groot aantal routinebehandelingen ook ingrepen op academisch niveau verricht, zoals laparoscopische chirurgie, blaasvervangende operaties en microchirurgische hersteloperaties. Als opleidingsziekenhuis leiden we ook urologen op en doen we wetenschappelijk onderzoek.

 

 

Contact met Urologie

Polikliniek 072 - 548 2600 Locatie: 0318:30 - 16:30 uur maandag t/m vrijdag
Polikliniek continentiezorg 072 - 548 2696continentiezorg@nwz.nl Locatie: 3228:30 - 17:00 uur maandag t/m donderdag
Verpleegafdeling 072 - 548 2570 Locatie: 331
Behandelafdeling 072 - 548 2600 Locatie: 031
Opnameplanning 072 - 548 7331 8:30 - 16:30 uur maandag t/m vrijdag
Polikliniek 0223 - 69 6564 Locatie: F-78:30 - 16:30 uur maandag t/m vrijdag
Dagbehandeling 0223 - 69 6535 Locatie: 2-Oost
Opnameplanning 088 - 085 6215 8:30 - 16:30 uur maandag t/m vrijdag
Polikliniek 072 - 548 2600
Polikliniek 0223 - 69 6564

Wachttijden

BBesnijdenis (circumcisie) bij kinderenBesnijdenis (circumcisie) bij volwassenenBlaashals incisieBlaasspoelingen - mitomycineBlaasspoelingen-BCGBlaassteen verwijderenBotoxbehandeling in de blaasCCystoscopieDDorsal slitEEcho residuEchografie en/of biopsie van de prostaatEndoscopische verwijding van de plasbuisFFlowmetrieFrenulumplastiekKKatheter verwijderen, Den HelderLLaparoscopische nefrectomieLaparoscopische nefro-ureterectomieLaparoscopische partiële nefrectomieNNazorg inspannings- of stressincontinentie behandelingNefrostomiekatheterNeoblaas, opname voor plaatsenNierkanker, behandelwijzerNieronderzoek, aanvullend (retrograde pyelografie)Niersteenverwijdering via de huid (percutaan)Nierstenen, behandeling - niersteenvergruizingNiet ingedaalde zaadbal, operatie (orchidopexie)OOmleidingen van de urinewegenOpen nefrectomieOpen nefro-ureterectomieOpen partiële nefrectomieOpname, goed voorbereid naar het ziekenhuisPProstaatkanker, behandelwijzerProstaatkanker, verwijderen van prostaat met DaVinci operatiebotProstaatoperatie, nazorgRRöntgenonderzoek van de urineblaas bij kinderenSSpreekuur uroloog en gynaecoloogSterilisatie bij mannenSuprapubische blaaskatheterTTUR-blaas, blaastumor verwijderenTUR-prostaat, operatieUUretero-renoscopieUreteroscopie, verwijderen stenen urineleidenUrinestoma, opname voor plaatsenUrineweginfecties voorkomenUrodynamisch onderzoekVVerblijfskatheter en hoe nu verderZZaadbalkanker, behandelwijzerZaadleiders hersteloperatieZelfinjectie-therapie bij impotentie

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: Urologie