• NL
 Description

Urologie is het specialisme dat zich bezighoudt met aandoeningen van de urinewegen bij de man of vrouw (nieren, urineleiders, blaas en plasbuis) en de mannelijke geslachtsorganen. De uroloog houdt zich bezig met onderzoek en behandeling van aandoeningen van deze organen en voert ook operaties uit.

U kunt een afspraak maken op onze polikliniek als u een van de volgende klachten heeft

  • bloed in de plas
  • de plas niet goed kunt ophouden
  • als man gesteriliseerd wilt worden
  • goed- of kwaadaardige gezwellen heeft in en om uw nieren
  • regelmatig last heeft van blaasontsteking
  • uw urineblaas afwijkingen heeft, zoals tumoren of stenen
  • een vernauwing van uw plasbuis heeft of stenen
  • afwijkingen heeft aan uw plasbuis of prostaat, zoals tumoren, vernauwingen en infecties
  • u impotent bent of afwijkingen heeft aan uw penis, testikels, bijbal of zaadleiders

Topzorg behandeling van kanker
Ons team heeft alles in huis om 'oncologische topzorg' aan te bieden. Zo zijn wij uitgerust met de allernieuwste behandeltechnieken 'State of the Art', is er een casemanager die uw vaste aanspreekpunt is en wordt elke patiënt besproken in het multidisciplinair overleg. Verder werken wij zeer nauw samen met NKI/AVL, Westfriesgasthuis en Rode Kruis Ziekenhuis. Wij behandelen u dichtbij huis voor blaas- nier- of prostaatkanker. Wanneer dat nodig is moeten wij u doorverwijzen naar een Academisch Ziekenhuis.

Opleidingsziekenhuis
We bieden topklinische zorg. Dit wil zeggen dat de uroloog naast een groot aantal routinebehandelingen ook ingrepen op academisch niveau verricht, zoals laparoscopische chirurgie, blaasvervangende operaties en microchirurgische hersteloperaties. Als opleidingsziekenhuis leiden we ook urologen op en doen we wetenschappelijk onderzoek.

 

 

Contact met Urologie

Polikliniek 072 - 548 2600 Locatie: 0318:30 - 12:00 en van 12:30 - 16:30 uur maandag t/m vrijdag
Polikliniek Continentiezorg 072 - 548 2696continentiezorg@nwz.nl Locatie: 3228:30 - 17:00 uur maandag t/m donderdag
Verpleegafdeling 072 - 548 2570 Locatie: 331
Behandelafdeling 072 - 548 2600 Locatie: 031
Polikliniek 0223 - 69 6564poli.urologie@nwz.nl Locatie: F-78:30 - 16:30 uur maandag t/m vrijdag
Dagbehandeling 0223 - 69 6535 Locatie: 2-Oost
Polikliniek 072 - 548 2600
Polikliniek 0223 - 69 6564

Wachttijden

Wachttijd voorZiektebeeld/onderzoek/behandelingWachttijden
Behandelingsterilisatie manAlkmaar: 1 weekDen Helder: > 6 wekenPolikliniekalgemeen Alkmaar: 5 wekenDen Helder: 4 wekenHeerhugowaard: 8 wekenPolikliniekbekkenbodemspreekuur Schagen: 8 wekenPolikliniekincontinentie bij vrouwen Alkmaar: 4 wekenDen Helder: 5 wekenHeerhugowaard: 4 wekenPolikliniekmacroscopische hematurie Alkmaar: 2 wekenDen Helder: 3 wekenPoliklinieksterilisatie man Alkmaar: 3 wekenDen Helder: 6 wekenHeerhugowaard: 3 wekenPolikliniekurinewegfuncties Alkmaar: 2 wekenDen Helder: 6 wekenHeerhugowaard: 4 wekenPolikliniekverhoogd PSA Alkmaar: < 5 wekenDen Helder: 4 weken
BBehandeling van nierstenen - NiersteenvergruizingBesnijdenisBesnijdenis (circumcisie) bij kinderenBlaashals incisieBlaasspoelingen met cystistat of gepan Den HelderBlaasspoelingen-BCGBlaasspoelingen-mitomycineBlaasstenen uit de blaas verwijderenCCystoscopieDDorsal SlitEEcho residuEchografie en/of biopsie van de prostaatEndoscopische verwijding van de plasbuisFFlowmetrieFrenulumplastiek Den HelderGGedeeltelijke verwijdering van een nierHHersteloperatie van de zaadleidersHydrocele spermatocele operatie Den HelderIInbrengen JJ stentLLaparoscopische verwijdering van de nierLymfeklierverwijdering uit uw bekken via een kijkoperatieMMaak kennis met de verpleegdeskundige continentiezorgNNazorg inspannings- of stressincontinentiebehandelingNefrostomiekatheterNier verwijderen, nazorgNier verwijderingNiersteenverwijdering, percutaneNiet-ingedaalde zaadbal, operatie (orchidopexie)OOmleidingen van de urinewegenOpname voor het plaatsen van een neoblaasOpname voor het plaatsen van een urinestomaOpname, goed voorbereid naar het ziekenhuisPProstaatkanker, behandelwijzerProstaatkanker, verwijderen van de prostaat met de DaVinci operatierobotProstaatoperatie, nazorgRRetrograde pyelografie Den HelderRöntgenonderzoek van de urineblaas bij kinderenSSachse OtisSterilisatie mannenSuprapubische katheterTTransurethrale resectie van de blaasTransurethrale resectie van een blaastumorTUR-blaas, nazorgTUR-prostaatTVT-operatieUUretero-renoscopieUreteroscopie AlkmaarUreteroscopie Den HelderUrethraplastiekUrineweginfecties bij vrouwen voorkomen, algemene adviezenUrodynamisch onderzoekUro-gyn poliVVerblijfskatheter en hoe nu verderVerwijderen van de katheterZZaadbalkanker, behandelwijzerZelfinjectie-therapie impotentieZo helpt u urineweginfecties voorkomen

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: Urologie