• NL
 Description

De spoedeisende hulp (SEH) is de afdeling van het ziekenhuis voor dringende zorg dat niet kan wachten. Bij dringende zorg kan uw huisarts u doorverwijzen naar de spoedeisende hulp. In spoedgevallen of levensbedreigende situaties belt u 112.

Kijk op de website www.moetiknaardedokter.nl wat u in uw geval moet doen. Na het invullen van een paar vragen, volgt binnen 1 minuut een advies. Bijvoorbeeld om direct 112 of uw huisarts te bellen.

Heeft u overdag (maandag tot en met vrijdag, tussen 08:00 en 17:00 uur) medisch advies nodig? 
Bel dan uw eigen huisarts. Zo nodig kan de huisarts u doorsturen naar de SEH in Alkmaar of het spoedplein in Den Helder.

Heeft u ’s avonds (na 17:00 uur), ’s nachts of in het weekend snel medische zorg nodig?

  • voor regio Alkmaar: u belt de huisartsenpost bij u in de buurt. Zo nodig verwijst de huisartsenpost u door naar de SEH op locatie Alkmaar van Noordwest Ziekenhuisgroep
  • voor regio Den Helder: u belt de huisartsenspoedpost op het spoedplein, telefoonnummer 0223 – 670 470. Het spoedplein bevindt zich op locatie Den Helder van Noordwest Ziekenhuisgroep. Zo nodig verwijzen zij u door naar de SEH 

Wat neemt u mee?

  • een geldig identiteitsbewijs
  • een overzicht van uw medicijnen
  • uw verzekeringsgegevens

Werkwijze op locatie Alkmaar
Lees meer over de werkwijze op locatie Alkmaar in de folder Spoedeisende hulp (SEH), hoe werkt het? 

Werkwijze op locatie Den Helder (spoedplein)
Op locatie Den Helder werken zorgverleners uit de huisartsenzorg en ziekenhuiszorg samen op het Spoedplein. Nadat u zich heeft aangemeld besluiten we welke zorg voor u het beste is. Dat kan huisartsenzorg of ziekenhuiszorg zijn. Meer informatie leest u in de folder ‘Welkom op het spoedplein, locatie Den Helder’ of bekijk onderstaande video.

 Wachten
In de wachtkamer werken we met een zogenoemd ‘triage-systeem’. Dit is een systeem waarmee we bepalen welke zorg voorrang moet krijgen. Dit gebeurt op basis van de lichamelijke klachten en bekijken we na uw aanmelding en inschrijving. We stellen dan de urgentie van uw hulpvraag vast. Hierdoor kan het zijn dat een andere patiënt eerder wordt geholpen dan u. Wij vragen uw begrip hiervoor.

Eten tijdens het wachten
Wilt u tijdens het wachten iets eten of drinken? Overleg dit dan eerst met de verpleegkundige. Dit is belangrijk voor de onderzoeken die nodig kunnen zijn.

Meldcode
Noordwest Ziekenhuisgroep vindt het belangrijk zich te houden aan de landelijke meldcode huiselijk geweld, kinder- en ouderenmishandeling. Lees wat u daarvan merkt als u zelf of met uw kind in ons ziekenhuis bent op de pagina ‘Veilig thuis, ook onze zorg’ 

Kosten
Uw zorgverzekeraar brengt een bezoek aan de SEH bij u in rekening (eigen risico). Lees meer over vergoedingen & kosten 

 

 

Contact met Spoedeisende hulp

Polikliniek 088 – 085 2480 Locatie: 034
Polikliniek 088 – 085 6969 Locatie: begane grond, ingang spoedplein

Wachttijden

 ziektebeelden
Geen Ziektebeelden gevonden.
 Behandelingen
Geen behandelingen gevonden.
 onderzoeken
Geen onderzoeken gevonden.

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: Spoedeisende hulp