• NL
 Description

De afdeling radiologie is gespecialiseerd in onderzoek en behandeling met behulp van röntgenstraling, geluidsgolven en magnetische velden. Voor het stellen van een goede diagnose is voor veel aandoeningen radiologisch onderzoek nodig. Denkt u bijvoorbeeld aan een mammografie bij een vermoeden van borstkanker, een röntgenfoto bij een botbreuk of een MRI-scan voor onderzoek van rugklachten. We kunnen ook steeds meer behandelingen (interventies) uitvoeren met behulp van röntgenstraling en echografische technieken.

Noordwest Ziekenhuisgroep topklinisch ziekenhuis
Behalve voor alle reguliere radiologische onderzoeken en behandelingen kunt u op de afdeling radiologie terecht voor gespecialiseerde - ofwel topklinische - onderzoeken en behandelingen. Denkt u aan:

  • emboliseren van bloedingen: afsluiten van een bloedvat om bloedingen te voorkomen
  • het openmaken van een bloedvat: bij een dotterbehandeling of het plaatsen van een stent

Noordwest Ziekenhuisgroep opleidingsziekenhuis
Noordwest Ziekenhuisgroep is een topklinisch opleidingsziekenhuis. De afdeling radiologie (locatie Alkmaar) verzorgt in samenwerking met het VU medisch centrum (VUmc) in Amsterdam de opleiding tot radioloog. De onderzoeken en behandelingen worden daarom vaak samen met arts-assistenten (radiologen in opleiding) uitgevoerd. Zij voeren alle onderzoeken en behandelingen uit onder verantwoordelijkheid van de radiologen.

 

 

Contact met Radiologie

Polikliniek 072 - 548 3400 Locatie: 131/2318:30 - 16:30 uur maandag t/m vrijdag
Polikliniek 0223 - 69 6308 Locatie: 28:30 - 16:30 uur maandag t/m vrijdag
Polikliniek 072 - 548 3400
Polikliniek 072 - 548 3400

Wachttijden

Wachttijd voorZiektebeeld/onderzoek/behandelingWachttijden
DiagnostiekCT scanDiagnostiekechografie bovenbuikAlkmaar: < 1 weekDen Helder: < 2 wekenHeerhugowaard: < 2 wekenDiagnostiekechografie onderbuikAlkmaar: 1 weekDen Helder: < 3 wekenHeerhugowaard: < 1 weekDiagnostiekmammografieAlkmaar: < 1 weekDen Helder: 1 weekDiagnostiekMRIAlkmaar: < 2 wekenDen Helder: < 5 weken
 medewerkers
 ziektebeelden
Geen Ziektebeelden gevonden.

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: Radiologie