• NL
 Description

De afdeling radiologie is gespecialiseerd in onderzoek en behandeling met behulp van röntgenstraling, geluidsgolven en magnetische velden. Voor het stellen van een goede diagnose is voor veel aandoeningen radiologisch onderzoek nodig. Denkt u bijvoorbeeld aan een mammografie bij een vermoeden van borstkanker, een röntgenfoto bij een botbreuk of een MRI-scan voor onderzoek van rugklachten. We kunnen ook steeds meer behandelingen (interventies) uitvoeren met behulp van röntgenstraling en echografische technieken.

Informatie over straling vindt u in de folder 'Röntgenstraling of radioactiviteit'

Noordwest Ziekenhuisgroep topklinisch ziekenhuis
Behalve voor alle reguliere radiologische onderzoeken en behandelingen kunt u op de afdeling radiologie terecht voor gespecialiseerde - ofwel topklinische - onderzoeken en behandelingen. Denkt u aan:

  • emboliseren van bloedingen: afsluiten van een bloedvat om bloedingen te voorkomen
  • het openmaken van een bloedvat: bij een dotterbehandeling of het plaatsen van een stent
     

Noordwest Ziekenhuisgroep opleidingsziekenhuis
Noordwest Ziekenhuisgroep is een topklinisch opleidingsziekenhuis. De afdeling radiologie (locatie Alkmaar) verzorgt in samenwerking met het VU medisch centrum (VUmc) in Amsterdam de opleiding tot radioloog. De onderzoeken en behandelingen worden daarom vaak samen met arts-assistenten (radiologen in opleiding) uitgevoerd. Zij voeren alle onderzoeken en behandelingen uit onder verantwoordelijkheid van de radiologen.

 

 

Contact met Radiologie

Polikliniek 072 - 548 3400 Locatie: 131/2318:30 - 16:30 uur maandag t/m vrijdag
Polikliniek 0223 - 69 6308 Locatie: 28:30 - 16:30 uur maandag t/m vrijdag
Polikliniek 072 - 548 3400
Polikliniek 072 - 548 3400

Wachttijden

 ziektebeelden
Geen Ziektebeelden gevonden.
BBloedvatonderzoek (DSA)Botdichtheidsmeting (DEXA)Buscopan vragenlijstCContrastmiddel - jodiumhoudend, vragenlijstContrastmiddel, voorzorgsmaatregelen bij allergieCT punctie/biopsieCT scan - algemene informatieCT scan van de buik (klinisch)CT scan van de buik (poliklinisch)CT scan van de dikke darm (colografie)CT scan van de dunne darm (enterografie)EEcho duplex van de arm- of beenvatenEcho duplex van de buikvatenEcho duplex van de halsvatenEcho heup kindEcho punctie/biopsieEchogeleide inspuiting in/om gewricht (injectie of barbotage)Echografie van de buikEchografie van de leverEchografie van de urinewegenGGalwegdrainage (PTCD)IInspuiting in een gewricht met behulp van CTMMammabiopsie, stereotactischeMammografieMammografie met contrastvloeistof (CEM)Mictiecysto-urethrografie volwassenenMRI mammografieMRI questionnaire generalMRI scan - algemene informatieMRI scan onder narcose bij kinderen AlkmaarMRI scan van de dunne darm (zonder voedingssonde)MRI scan van de dunne darm bij kinderen (zonder voedingssonde) AlkmaarMRI scan van de endeldarm (defaecografie)MRI scan van de galwegen (MRCP)MRI scan van de prostaat (detectie)MRI scan van het hartMRI scan van het hart met adenosine perfusieMRI scan van het rectumMRI scan vragenlijst algemeenMRI scan vragenlijst perfusie AlkmaarNNaaldgeleide lokalisatie in borst en/of oksel (NGL)Nierbiopsie met behulp van echografiePPercutane ablatie levertumorPercutane ablatie niertumorPlaatsen van een marker in de borstPunctie van de hals met echografieRRöntgenonderzoek van de urineblaas bij kinderenRöntgenstraling en radioactiviteitSScleroseren van een cysteSlokdarm (oesophagus) röntgenonderzoekTTuberculose, mondkapje

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: Radiologie