• NL
 Description

Een anesthesioloog-pijnbestrijder is een medisch specialist met aandacht voor de pijnbestrijding tijdens en na een operatie, behandelingen om de overgang van acute naar chronische pijn te voorkomen en de behandeling van patiënten met chronische pijnklachten. Dit vereist specialistische kennis en vaardigheden. Onze anesthesioloog-pijnbestrijders hebben na de studie anesthesiologie een vervolgopleiding gevolgd. Door bij- en nascholing bieden we behandelingen aan die zo veel mogelijk zijn gebaseerd op de nieuwste inzichten en technieken.

Specialistische zorg
Noordwest Pijncentrum biedt naast normale zorg bij pijnbestrijding de volgende specialistische zorg aan:

Noordwest Ziekenhuisgroep is een van de weinige ziekenhuizen in Noord-Holland die deze specialistische zorg aanbiedt. 
 
Hoogste status
Noordwest Pijncentrum is door de Nederlandse Vereniging voor Anesthesiologie (NVA) uitgeroepen tot multidisciplinair pijnbehandel- en researchcentrum. Deze hoogste status voor een pijnkliniek bewijst dat onze zorg van kwalitatief hoogstaand niveau is. 
Naast de twee academische ziekenhuizen zijn we in Noord-Holland het enige ziekenhuis dat tot behandel- én researchcentrum is benoemd. Dit predikaat is geldig tot 1 januari 2020. 

Wetenschappelijk onderzoek
In ons Pijncentrum doen we toegepast wetenschappelijk onderzoek. Zo doen we bijvoorbeeld onderzoek naar nieuwe geneesmiddelen, technieken en kwaliteitsverbeteringen. Het kan zijn dat we u vragen om mee te doen aan dergelijk onderzoek. Uw behandelend arts en/of verpleegkundig consulent kunnen u meer informatie geven over deelname aan deze onderzoeken. 

Uw eerste afspraak
Als u pijnklachten heeft die niet eenvoudig te behandelen zijn, kan uw huisarts u doorverwijzen naar Noordwest Pijncentrum. Bij een eerste bezoek nemen we extra tijd om uw klachten in kaart te brengen. Waarschijnlijk heeft u uw klachten al langer en heeft u meerdere specialisten bezocht. We brengen in kaart wat deze specialisten voor diagnose hebben gesteld, welke behandelingen zij hebben gedaan en wat de effecten daarvan waren of zijn. Zo nodig doen we aanvullend onderzoek.

Onderzoek
Pijn is – in tegenstelling tot een botbreuk of cholesterol – vaak niet zichtbaar of te meten. Hierdoor kan het moeilijk zijn om een diagnose te stellen. Beeldvormend onderzoek (röntgen, MRI) kan afwijkingen in bijvoorbeeld de wervelkolom in kaart brengen, echter is het niet altijd te zeggen of deze afwijkingen de pijn ook veroorzaken. 

Behandelingen
Er zijn veel verschillende behandelingen mogelijk, Vaak kunnen we met een injectie de pijnplek onderzoeken en ook behandelen. Daarnaast zijn er vele medicijnen die pijn kunnen bestrijden of beïnvloeden. TENS, iontoferese zijn weer andere vormen van pijnbestrijding. 

Soms lukt het niet om met deze behandelingen u pijn voldoende onder controle te krijgen. Omdat pijn veel impact heeft op uw leven en uw stemming negatief kan beinvloeden kan een anesthesioloog-pijnbestrijder u doorverwijzen naar een revalidatiearts en/of medisch psycholoog. Een revalidatieprogramma of behandeling van de medisch psycholoog kunnen u helpen om de pijn beter onder controle te krijgen en uw leven ondanks de pijn beter vorm te geven en doelen te bereiken. 

 

 

Contact met Noordwest Pijncentrum

Noordwest Pijncentrum 072 - 548 4224pijnbestrijding@nwz.nl Wendelaarstraat 58, Alkmaar (postadres: Postbus 501, 1800 AM Alkmaar)8:30 - 16:30 maandag t/m vrijdag
Noordwest Pijncentrum 072 - 548 4224pijnbestrijding@nwz.nl Locatie: D28:30 - 16:30 maandag t/m vrijdag

Wachttijden

 ziektebeelden
Geen Ziektebeelden gevonden.
 onderzoeken
Geen onderzoeken gevonden.

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: Noordwest Pijncentrum