• NL
M. (Marije) Houmes
Functie
verpleegkundig specialist
Aandachtsgebied
oncologie en palliatieve zorg (COP-zorg)
Opleiding
MDO-verzorgende; HBO-V; Master Advances Nursing Practice (MANP)
BIG-nummer
79047631830
Afdelingen

 

‘Ik ben sinds 1998 werkzaam binnen Noordwest. Ik begon als verpleegkundige op de afdeling longziekten. Daar heb ik ruim 7 jaar gewerkt. Het afwisselende van de afdeling vond ik leuk, acute patiënten, chronische zieke patiënten en zorg voor terminale patiënten. Dat laatste trok me al snel aan.

In 2005 ben ik begonnen aan de opleiding tot verpleegkundig specialist. Ik wilde meer, maar wilde wel patiëntencontact houden. De opleiding deed ik bij de afdeling anesthesiologie & pijnbestrijding. Hier heb ik 12 jaar gewerkt. Mijn aandachtsgebied was oncologie.
Ik merkte dat ik vaak meer wilde doen dan alleen pijnbestrijding binnen de oncologie. Toen de vacature voor de COP-zorg (Consultteam Ondersteunende en Palliatieve zorg) kwam, heb ik dan ook niet lang getwijfeld.
‘Is het niet moeilijk?’, vragen mensen vaak. Natuurlijk, je hebt altijd te maken met ernstige ziekte patiënten en overlijden. Maar juist het wat kunnen betekenen voor mensen in een dergelijk belangrijke fase trekt me aan. Daar haal ik voldoening uit. Omdat ik een uur tijd heb per patiënt  kan ik in een gesprek de diepte in. Hierdoor kom je tot mooie gesprekken en wordt er zelfs nog veel gelachen.’ 

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: M. (Marije) Houmes