• NL
M. (Mira) Jong
Functie
verpleegkundig specialist
Aandachtsgebied
intensieve zorg, palliatieve zorg
Opleiding
Master of Advanced Nursing Practice (MANP)
BIG-nummer
69030296330
Afdelingen

 

‘In 1998 ben ik gestart binnen Noordwest als oncologieverpleegkundige, nadat ik mijn specialisatie van oncologie had behaald in Amsterdam VUmc.

Na eerst een aantal jaren hebben gewerkt als oncologieverpleegkundige ben ik gaan doorleren. Eerst de specialisatie hematologie en daarna ben ik de managementkant opgegaan. Na bijna 10 jaar als leidinggevende van de afdeling oncologie te hebben gewerkt, miste ik het patiëntencontact. Daarom twijfelde ik niet toen de vacature voor casemanager hematologie op mijn pad kwam en ben ik mij gaan inzetten voor de palliatieve zorg. Zo ben ik in een vroeg stadium al betrokken geraakt bij het opzetten van het palliatief team.
In 2016 ben ik fulltime gaan werken voor COP-zorg (consultteam ondersteunende en palliatieve zorg). De opleiding voor verpleegkundig specialist (MANP-opleiding) heb ik in 2018 afgerond.

Palliatieve zorg verlenen is iets wat ik graag doe. Het begeleiden en ondersteunen van patiënten en naasten is heel waardevol. We kunnen in deze palliatieve fase patiënten helaas niet meer genezen van hun ziekte, ’niet meer beter maken’, maar ’wel beter laten voelen’. 

Zowel in werk als privé heb ik met veel verlies te maken gehad. Dit is verdrietig, maar ondanks al het verdriet wat hierbij komt kijken, geeft mijn werk in de palliatieve zorg veel voldoening. Ik wil graag iets betekenen voor mensen. 

In mijn vrije tijd geniet ik van mijn gezin, samen zijn met vrienden, uit eten gaan, uitstapjes maken in binnen- en buitenland.’ 
 

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: M. (Mira) Jong