• NL
E. (Ester) Klaij
Functie
in opleiding tot verpleegkundig specialist
Aandachtsgebied
longkanker
Afdelingen

 

‘Sinds 2008 ben ik werkzaam bij Noordwest Ziekenhuisgroep. Na een half jaar op de longafdeling ben ik op de hart-long polikliniek gaan werken. Mijn aandachtsgebied is de longoncologie.

De patiënt zo goed mogelijk ondersteunen en begeleiden vind ik elke keer opnieuw een uitdaging. Het pad dat de patiënt bewandelt is net als de patiënt zelf: uniek en divers. Het grootste deel van onze patiënten zit in de palliatieve fase van zijn ziekte. De kwaliteit van leven in het oog houden is hierbij zeer belangrijk. Naast de zorg voor de patiënt houd ik mij bezig met het de ontwikkeling en de organisatie van zo optimaal mogelijke zorg voor de patiënt.

Na mijn studie HBO-Verpleegkunde aan de Hogeschool van Amsterdam ben ik in 1997 als verpleegkundige gaan werken op de verpleegafdeling longziekten in het Academisch Medisch Centrum (AMC) in Amsterdam. In 2000 heb ik mijn opleiding tot oncologieverpleegkundige afgerond. Ook heb ik in het AMC als seniorverpleegkundige gewerkt. In 2013 heb ik de opleiding Klinische paden aan de Katholieke Universiteit Leuven gevolgd.

Ik ben getrouwd met Johan, samen hebben wij 3 zonen, Bram, Gijs en Tjeerd. In mijn vrije tijd geniet ik van het actieve leven met mijn gezin, lees ik graag en ben ik regelmatig op de tennisbaan te vinden.’

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: E. (Ester) Klaij