• NL
E. (Ester) Klaij
Functie
verpleegkundig specialist
Aandachtsgebied
longkanker
BIG-nummer
89047521230
Afdelingen

 

Sinds 2008 ben ik werkzaam bij Noordwest Ziekenhuisgroep. Na een half jaar op de longafdeling ben ik op de hart-long polikliniek gaan werken. Mijn aandachtsgebied is longoncologie.

De patiënt zo goed mogelijk ondersteunen en begeleiden vind ik elke keer opnieuw een uitdaging. Het pad dat de patiënt bewandelt is net als de patiënt zelf: uniek en divers. Het grootste deel van onze patiënten zit in de palliatieve fase van zijn ziekte. De kwaliteit van leven in het oog houden is hierbij zeer belangrijk. Naast de zorg voor de patiënt houd ik mij bezig met het de ontwikkeling en de organisatie van zo optimaal mogelijke zorg voor de patiënt.

Na mijn studie HBO-Verpleegkunde aan de Hogeschool van Amsterdam ben ik in 1997 als verpleegkundige gaan werken op de verpleegafdeling longziekten in het Amsterdam UMC. In 2000 heb ik mijn opleiding tot oncologieverpleegkundige afgerond. Ook heb ik in in Amsterdam UMC als seniorverpleegkundige gewerkt. In 2013 heb ik de opleiding Klinische paden aan de Katholieke Universiteit Leuven gevolgd. September 2020 heb ik mijn opleiding tot Verpleegkundig specialist afgerond.'
 

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: E. (Ester) Klaij