• NL
dr. A.J.N.M. (Teun) Bastiaansen
Functie
chirurg
Specialisatie
gastro-intestinale en longchirurgie
Aandachtsgebied
gastro-intestinale chirurgie, long/thoraxchirurgie
Opleiding
Opleiding tot gastro-intestinaal en longchirurg: Hagaziekenhuis en Leids Universitair Medisch Centrum (2012-2018)
BIG-nummer
29909015001
Afdelingen

 

Dr. Bastiaansen is sinds juli 2018 werkzaam als chirurg bij Chirurgen Noordwest.nl. Chirurgen Noordwest is een samenwerkingsverband tussen de chirurgen van de Noordwest Ziekenhuisgroep (locaties Alkmaar en Den Helder) en het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk. De chirurgen kunnen op deze drie locaties werkzaam zijn.

‘Als gastro-intestinaal- en longchirurg behandel ik patiënten met verschillende aandoeningen in zowel de buik- als de borstholte. Een groot deel van mijn werk bestaat daarbij uit de chirurgische behandeling van patiënten met long- en dikke darm kanker. In beide aandachtsgebieden wordt een groot deel van de operaties minimaal invasief uitgevoerd.

Wat mij aanspreekt aan de chirurgie is de combinatie van nadenken en handwerk en de balans tussen electieve en spoedeisende zorg. Daarbij tref ik patiënten in de regel op een kwetsbaar moment, waarop soms levensbepalende beslissingen moeten worden genomen. Mijn streven is kwalitatief goede en patiëntgerichte zorg te leveren, een uitdaging waarbij communicatie van essentieel belang is. 

Binnen beide aandachtsgebieden wordt in Noordwest Ziekenhuisgroep topklinische zorg geleverd, waarbij ik voornamelijk werkzaam ben in Alkmaar. Als chirurg sta je midden in het multidisciplinair behandelteam. In Noordwest werk ik met veel plezier en ben ik omringd door prettige, ambitieuze en toegewijde collega’s.’

Bijzonderheden:

  • proefschrift  “Regulation of arteriogenesis: Mechanistic studies and options for therapeutic intervention”. Universiteit Leiden 9 februari 2017

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: dr. A.J.N.M. (Teun) Bastiaansen