• NL
dr. J. (Jan) Bosma
Functie
chirurg
Specialisatie
vaatchirurgie
Aandachtsgebied
perifeer arterieel vaatlijden, carotischirurgie, aortachirurgie, shuntchirurgie
Opleiding
Kennemer Gasthuis en VUmc (2002-2008), CHIVO vaatchirurgie, OLVG Amsterdam (2008-2010)
BIG-nummer
99055209401
Afdelingen

 

Dr. Bosma is werkzaam als chirurg bij Chirurgen Noordwest. Dit is een samenwerkingsverband tussen de chirurgen van Noordwest Ziekenhuisgroep (locaties Alkmaar en Den Helder) en het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk. Onze chirurgen kunnen op deze 3 locaties werkzaam zijn.

‘Sinds 2008 houd ik mij voornamelijk bezig met vaatchirurgie. Tot en met 2018 werkte ik met veel plezier in OLVG te Amsterdam en sinds 1 januari 2019 binnen Noordwest Ziekenhuisgroep.

De meeste patiënten die bij ons komen hebben een uitgebreide ziektevoorgeschiedenis, waarbij combinaties van verschillende ziekten (bijvoorbeeld hoge bloeddruk, suikerziekte, nierziekte) er in veel gevallen voor zorgt dat dit een kwetsbare patiëntengroep is. De uitdaging is om in een multidisciplinair team een zo goed mogelijk resultaat te behalen met zo min mogelijk complicaties.

We hebben verschillende mogelijkheden tot onze beschikking . Dit loopt uiteen van leefstijladvies, tot minimaal-invasieve behandelingen, tot conventionele operaties  -  of een combinatie hiervan. Een vaatziekte heeft een grote impact op het leven van de patiënt. Begeleiding hierin heeft in ons ziekenhuis grote prioriteit.

Binnen Noordwest bestaat het vaatchirurgisch team uit ambitieuze, ervaren en vooruitstrevende mensen die beschikken over de modernste middelen om onze patiënten te helpen.

Vaak lukt het om de gezondheid van onze patiënten te verbeteren. Het geeft mij veel voldoening om daar een rol in te spelen. Soms komt het voor dat verwachtingen niet uitkomen. Juist dan geeft het mij veel voldoening om patiënten te helpen door met goede uitleg en voldoende tijd tot begrip en acceptatie te komen.’

Promotie:

  • Quality control in vascular surgery, Vrije Universiteit, 2013

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: dr. J. (Jan) Bosma