• NL
F.C.P. Frerichs
Functie
internist-nefroloog
Specialisatie
nefrologie
Opleiding
Universiteit van Amsterdam, Onze Lieve Vrouwe Gasthuis Amsterdam, AMC Amsterdam
BIG-nummer
19053639401
Afdelingen

 

'Na mijn opleiding tot internist nefroloog in het OLVG en het AMC te Amsterdam ben ik in 2007 komen werken bij Noordwest Ziekenhuisgroep. Ik kwam terecht in een ambitieus en divers team van internisten en verpleegkundigen, waarbij men elkaar durft aan te spreken op goede en slechte prestaties, dit werkt enorm motiverend.

Nierziekten zijn vaak onbekend en spreken weinig tot de verbeelding. Een nierziekte ontstaat vaak sluipend en dan kan de ziekte ineens vergevorderd zijn. Als je er vroeg bij bent moet je vaak veel medicatie gebruiken om verslechtering te voorkomen, terwijl je nog weinig klachten hebt.

Het is nog elke dag mijn passie om patiënten hier zo goed mogelijk in te begeleiden, waarbij ze zelf kapitein op het schip blijven en meedenken wat wel en niet goed voor ze werkt. Naast de algemene nefrologie en het begeleiden van patiënten rondom een niertransplantatie hou ik me dan ook vooral bezig met de actieve vormen van dialyse zoals peritoneaal dialyse, nachtdialyse en thuishemodialyse.

Gelukkig worden er nog steeds forse sprongen gemaakt in de behandeling van nierziekten en hebben we bij Noordwest Ziekenhuisgroep de mogelijkheid om aan zoveel mogelijk onderzoeken mee te doen om nieuwe therapieën te onderzoeken.'

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: F.C.P. Frerichs