• NL
dr. D. (Daniel) Wilhelm - van Oort
Functie
psychiater
BIG-nummer
19910609101
Afdelingen

 

‘Ik ben in Oldenburg, Nedersaksen, geboren en ben voor de studie Geneeskunde naar Berlijn verhuisd. Ik ben gepromoveerd in Berlijn. Na enkele jaren als arts in het vak neuropathologie gewerkt te hebben, ben ik vervolgens de opleiding tot psychiater in gegaan. Deze heb ik in 2008 afgerond en heb vervolgens nog 2 jaar in Duitsland gewerkt, alvorens ik voor de liefde naar Nederland verhuisd ben.

Ik vind mijn vak ontzettend leuk en werk graag in het professionele en toch ook gezellige Noordwest.
Ik doe consulten bij patiënten die opgenomen zijn, werk op de polikliniek in Alkmaar en Den Helder en doe ECT-behandelingen in Heiloo op het terrein van GGZ. De ECT-behandelingen zijn een samenwerking tussen Noordwest Ziekenhuisgroep en GGZ Noord Holland Noord.

ECT is een behandeling die voornamelijk toegepast wordt bij een ernstige vorm van depressie, maar kan ook helpen bij andere psychiatrische klachten. ECT staat voor Electroconvulsieve therapie. Onder een roesje (door de anesthesist toegediend) wordt met stroom een insult opgewekt. Dat klinkt enger als het is. De spieren worden door medicatie verslapt en u merkt er zo niets van. De behandeling duurt 10 minuten. Als u voor ECT kiest, wordt u meestal 2 maal per week behandeld en met een kuur van 20 keer. Soms minder soms meer.’ 

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: dr. D. (Daniel) Wilhelm - van Oort