• NL
M. (Marije) Dijkshoorn
Functie
verpleegkundig specialist
Aandachtsgebied
palliatieve zorg, oncologie
Opleiding
MANP
BIG-nummer
89055058530
Afdelingen

 

'In 2001 ben ik begonnen als verpleegkundige op afdeling long/interne/oncologie van locatie Den Helder. Hierna op afdeling oncologie. De palliatieve zorg heeft altijd mijn aandacht gehad. Specialisaties gedaan in oncologie en hematologie en uiteindelijk de opleiding tot verpleegkundig specialist. Sinds 2016 ben ik betrokken bij COP-zorg en werk ik op locatie Alkmaar en Den Helder.

Wat mijn werk bij COP-zorg mooi maakt is dat ik de tijd kan nemen voor de patiënt. Op deze manier is het mogelijk een totaalplaatje te krijgen van wat er speelt bij de patiënt op lichamelijk, sociaal, psychisch en existentieel gebied. En kan hier zo nodig actie op ondernomen worden. Iedere patiënt heeft zijn of haar verhaal, dit maakt elk consult anders. Samen met het team van COP-zorg ga ik voor zoveel mogelijk kwaliteit van leven voor de patiënt en ondersteuning van de naasten hierbij.

Vaak wordt gedacht dat palliatieve zorg alleen over het levenseinde gaat, maar in mijn gesprekken merk ik dat het juist gaat over het leven dat er nog is en hoe de patiënt dat in wilt vullen. Ondersteuning naast een behandeling is ook mogelijk. Samen met patiënt en naasten kijk ik naar de wensen en de mogelijkheden en zorg ik samen met mijn team voor een proactief plan.'

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: M. (Marije) Dijkshoorn