• NL
dr. H. (Herman) Frima
Functie
chirurg
Specialisatie
traumachirurgie
Aandachtsgebied
traumatologische chirurgie
Opleiding
Amphia ziekenhuis in Breda en Universitair Medisch Centrum Utrecht ( 2005-2011); AO Fellowship traumachirurgie, Kantonsspital Graubünden, Chur, Zwitserlan; Fellow of the European Board of Surgery, FEBS, Europees gecertificeerd traumachirurg
BIG-nummer
29056673001
Afdelingen

 

Dr. Frima is werkzaam als chirurg bij Chirurgen Noordwest. Dit is een samenwerkingsverband tussen de chirurgen van Noordwest Ziekenhuisgroep (locaties Alkmaar en Den Helder) en het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk. Onze chirurgen kunnen op deze 3 locaties werkzaam zijn.

‘Een ongeluk zit in een klein hoekje en kan iedereen overkomen. Sommige kinderen komen ongelukkig terecht op de trampoline. Andere mensen raken ernstig gewond bij een groot auto-ongeluk. Mijn doel is om mensen die zoiets overkomt snel weer op de been te krijgen, zodat ze zich weer de oude voelen.

Voordat ik bij Noordwest Ziekenhuisgroep kwam werken heb ik ruim 5 jaar in Zwitserland gewerkt als traumachirurg. Ik heb me daar verder gespecialiseerd in de behandeling van patiënten met gebroken gewrichten zoals knieën, enkels, polsen en schouders. Deze letsels komen nogal eens voor bij skiërs en mountainbikers. Verder heb ik onderzoek gedaan naar de behandeling van schouder- en sleutelbeenbreuken. Dit zijn breuken die ook hier veel voorkomen en vaak zonder, maar soms ook met een operatie behandeld worden.

Met veel plezier ben ik nu traumachirurg bij Chirurgen Noordwest. Ik ben er trots op dat ik onderdeel mag uitmaken van deze groep ambitieuze chirurgen waar kwaliteit en teamgevoel hoog in het vaandel staan.’ 


Promotie:

  • proefschrift: ‘Fractures around the shoulder girdle; unsolved fractures?’, Universiteit Utrecht, 2019

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: dr. H. (Herman) Frima