• NL
G.J.M. (Giovanni) Tahapary
Functie
cardioloog
Aandachtsgebied
klinische elektrofysiologie, ritmestoornissen en devices (pacemakers en defibrillators)
Opleiding
Geneeskunde (Erasmus Universiteit, Rotterdam) Cardiologie (St. Antonius Ziekenhuis, Nieuwegein) Klinische elektrofysiologie (UMCU, Utrecht)
BIG-nummer
19049244301
Afdelingen

 

'Vanaf mijn 12e wist ik dat ik dokter wilde worden. De fascinatie voor het hart kwam pas later, tijdens mijn eerste jaar als zaalarts. Het hartfilmpje, de verschillende ziektebeelden en het gevoel dat ik echt iets voor patiënten kon betekenen deed mij besluiten om cardioloog te worden.

Gaandeweg mijn opleiding ontstond mijn interesse voor ritmestoornissen. Het elektrische systeem van het hart en de therapieën die je kunt toepassen om dit te beïnvloeden, bijvoorbeeld dooreen pacemaker deden mij besluiten om nog 2 jaar extra door te gaan met mijn studie.

Op locaties Alkmaar en Den Helder doe ik samen met dr. Kimman speciale ritmespreekuren. Daar bespreek ik met patiënten wat nodig is om hun kwaliteit van leven te verbeteren. Wekelijks voer ik zelf ablaties (ritme-operaties) uit in het VUmc. Meestal zijn dit mijn eigen patiënten. Dat is zowel voor de patiënt als voor de dokter prettig. Het zijn soms urenlange operaties, maar ik heb het er graag voor over. Na de operatie zijn patiënten dankbaar dat de kwaliteit van hun leven beter onder controle is

Kwaliteit van zorg is een belangrijk item. Dat is de reden dat ik in het bestuur van de Commissie Kwaliteit van de NVVC (Nederlandse Vereniging Voor Cardiologie) zitting heb genomen.'

Interview NVVC
Cardioloog Giovanni Tahapary is geïnterviewd door de Nederlandse Vereniging voor Cardiologie (NVVC). Bekijk het interview waarin hij vertelt over zijn vak.

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: G.J.M. (Giovanni) Tahapary