• NL
G. van Twillert
Functie
internist-infectioloog
Specialisatie
infectieziekten
BIG-nummer
39049078401
Afdelingen

 

‘Een goede communicatie tussen arts en patiënt. Dat is het allerbelangrijkste in het contact wat ik met elke patiënt nastreef. ‘Goede communicatie’ is tegelijkertijd een abstract begrip. Wat bedoel ik ermee? Mijn doel is dat degene die tegenover mij zit zijn/haar angsten, zorgen, vragen en klachten kan bespreken. Als hij of zij de spreekkamer verlaat, hebben we samen overlegd, en is er  een plan op maat voor de komende tijd.

Als algemeen internist zie ik veel verschillende patiënten met uiteenlopende klachten. Dat betekent afwisselend werk, geen patiënt is hetzelfde, geen dag is hetzelfde. Dat vind ik prettig en het houdt mij scherp. Het geeft voldoening om iemand een adequate oplossing te kunnen bieden voor zijn aandoening. De keerzijde is dat je ook wel eens slecht nieuws moet brengen. Ik probeer dat zo begrijpelijk mogelijk uit te leggen. Ik sta graag naast de patiënt en hoop dat patiënt het gevoel heeft er niet alleen voor te staan.

Naast algemeen internist heb ik een aandachtsgebied infectieziekten waardoor ik expertise heb over HIV, tropische infecties en andere gecompliceerde infecties. Vanaf 1 januari 2017 ben ik waarnemend opleider voor de interne geneeskunde.’

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: G. van Twillert