• NL
B. (Bianca) van der Poel-Otto
Functie
lactatiekundige IBCLC
Aandachtsgebied
borstvoeding en Early Feeding Skills (EFS)
Opleiding
Lactatiekunde aan de Hogeschool van Utrecht
BIG-nummer
29042315430
Afdelingen

 

‘Sinds 2002 werk ik als kinder- en neonatologieverpleegkundige op de kinderkliniek van Noordwest. In 2011 heb ik de opleiding tot lactatiekundige gevolgd aan de Hogeschool van Utrecht. In 2019 kwam de mogelijkheid om volledig als lactatiekundige te werken binnen de kinderkliniek en de afdeling verloskunde.

Het geven van borstvoeding is een natuurlijk proces. Als je kindje te vroeg of ziek geboren wordt gaat dit proces niet altijd vanzelf. Samen met mijn collega’s Isabel Klein en Jacqueline Holleman vormen wij het lactatiekundige team binnen Noordwest.
In mijn werk als lactatiekundige begeleid ik ouders rondom borstvoeding en kolven. Daarnaast coach ik bij het leren drinken van (te vroeg geboren) baby’s, zowel aan de borst als met een flesje. Doordat deze baby’s op een veilige en juiste manier leren drinken kunnen voedingsproblemen op latere leeftijd voorkomen worden. Als gevolg hiervan gaan steeds meer baby’s met sondevoeding naar huis, zodat zij eerder thuis kunnen zijn en de voeding rustig kunnen opbouwen. Om dit te begeleiden werk ik met veel andere disciplines samen, wat mijn werk heel divers maakt. Ik ga met veel plezier naar mijn werk!’

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: B. (Bianca) van der Poel-Otto