• NL
J. (Jacqueline) Holleman
Functie
lactatiekundige IBCLC
Aandachtsgebied
borstvoeding en Early Feeding Skills (EFS)
Opleiding
Lactatiekunde aan de Hogeschool van Utrecht
Afdelingen

 

‘Borstvoeding is natuurlijk en de beste voeding voor baby. Helaas gaat borstvoeding geven niet altijd vanzelf. Soms is er professionele hulp en begeleiding nodig. In mijn werk als kinder- en neonatologieverpleegkundige wekte dit mijn interesse. Dit is voor mij de reden geweest om in 2004 te starten met de opleiding lactatiekunde. Ik werk sinds 2016 als lactatiekundige op de afdeling verloskunde en neonatologie/kinderkliniek van Noordwest. Ik was al bekend met de organisatie, want heb van 1989 tot 2000 als kinder- en neonatologieverpleegkundige gewerkt.

Als lactatiekundige kan ik ouders voorlichten en ondersteunen tijdens de zwangerschap, in de kraamperiode en de hele periode daarna. Naast de ondersteuning van ouders, geef ik ook scholing aan collega’s en andere disciplines. Inmiddels ben ik ook geschoold in het zuiggedrag van (te vroeg geboren) baby’s.

Ik vorm samen met mijn collega’s Bianca van der Poel en Isabel Klein het lactatiekundige team binnen Noordwest. De afwisseling in mijn werk en de prettige werksfeer maken dat ik met plezier naar mijn werk ga!’

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: J. (Jacqueline) Holleman