• NL
R.M. (Rosalie) van de Ridder MSc.
Functie
psycholoog i.o. tot gezondheidszorgpsycholoog
Aandachtsgebied
(jong)volwassenen en ouderen
Opleiding
Postmaster opleiding tot gezondheidszorgpsycholoog, RINO Amsterdam (2024-heden); MSc. Gezondheidszorgpsychologie, specialisatie klinische psychologie, Universiteit van Amsterdam (2021-2023); BSc. Psychologie, Universiteit van Amsterdam (2018-2021)
Afdelingen

 

‘Vanuit eigen ervaring begrijp ik goed hoe lichamelijk ongemak effect kan hebben op hoe je je voelt, maar ook dat hoe je in je vel zit zijn weerslag heeft op je lichamelijke gezondheid. Deze ervaring heeft mij tijdens mijn opleiding tot psycholoog gemotiveerd om mij te verdiepen in de medische psychologie, het vakgebied waarin lichaam en geest samenkomen.

In de revalidatie heb ik gewerkt met mensen met angst-, stemmings- en traumaklachten die gerelateerd waren aan verschillende medische aandoeningen. Daarna heb ik voornamelijk kortdurende en klachtgerichte behandelingen uitgevoerd in de basis GGZ. In mijn huidige opleiding tot GZ-psycholoog komen al mijn interesses samen en kan ik mij verder specialiseren in het ziekenhuis waar ik zelf ooit ben geboren! 

Als psycholoog zet ik graag een vertrouwde sfeer neer waarin we op een laagdrempelige en begrijpelijke manier naar uw klachten kijken en onderzoeken welke opties er zijn. Zo komen we tot een behandeling die bij u past. In mijn behandelingen maak ik gebruik van wetenschappelijk onderbouwde methoden zoals Cognitieve Gedragstherapie (CGT) en Acceptance and Commitment Therapy (ACT). Daar leg ik u als het nodig is graag meer over uit. Wie weet tot ziens in de spreekkamer!’ 

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: R.M. (Rosalie) van de Ridder MSc.