• NL
dr. A. (Andreas) Jovanovic
Functie
MKA-chirurg, implantoloog
Aandachtsgebied
implantologie, kinderen
BIG-nummer
29021910302
Afdelingen

 

‘Het specialisme mondziekten, kaak- en aangezichtschirurgie heeft zeer veel facetten. Het is een mooie combinatie van denken en doen. Dat past wel bij mij. De raakvlakken tussen de geneeskunde en tandheelkunde vind ik ook erg boeiend. Het aparte in ons vakgebied, vergeleken met andere specialismen, is dat je regelmatig preventief werk verricht. Patiënten worden naar mij verwezen om bijvoorbeeld verstandkiezen te verwijderen, terwijl ze daar vaak geen last van hebben.

Wat ik in het dagelijkse werk erg leuk vind, is dat ik mensen, die angstig zijn voor een behandeling, zo goed mogelijk help om door de behandeling heen te loodsen. En dat ze dan na de behandeling aangeven, dat het heel erg mee is gevallen en dat ze je daarvoor dankbaar zijn.
Als ondersteuning van de orthodontische behandeling behandel ik ook vaak kinderen. Hiervoor heb ik overleg met de orthodontist. Gezamenlijk en in overleg met de patiënt, komen we tot een mooi eindresultaat.

Een ander aandachtsgebied van mij is de implantologie. In dit deelspecialisme worden verloren gegane gebitselementen vervangen door titanium schroeven die in de kaak worden gezet. Daarop kunnen dan weer vaste kronen of bruggen worden gezet. Om de implantaten te kunnen plaatsen is bot nodig en daar ontbreekt het wel eens aan. Het is voor mij dan een grote uitdaging om de situatie zo ‘op te bouwen’ dat er uiteindelijk geen verschil te zien is tussen de gecreëerde situatie en de natuurlijke situatie.’

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: dr. A. (Andreas) Jovanovic