• NL
dr. J.G.H. van den Brand
Functie
chirurg
Specialisatie
traumachirurgie
Aandachtsgebied
traumachirurgie, handchirurgie, buikwandchirurgie
Opleiding
Opleiding Heelkunde Groot Ziekengasthuis, Bosch Medisch centrum 's-Hertogenbosch, UMC Utrecht (1997-2002), vervolgopleiding Traumchirurgie UMC Utrecht (2003-2004), AO Fellowship Kantonsspittal Chur, Graubunden Zwitserland (2004), Staflid traumatologie Erasmus MC Rotterdam (jan - juni 2005), MCA staflid chirurg (2005-heden)
BIG-nummer
19044981301
Afdelingen

 

Dr. Van den Brand is werkzaam als chirurg bij Chirurgen Noordwest. Dit is een samenwerkingsverband tussen de chirurgen van Noordwest Ziekenhuisgroep (locaties Alkmaar en Den Helder) en het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk. Onze chirurgen kunnen op deze 3 locaties werkzaam zijn.

‘Al tijdens de studie geneeskunde was mij duidelijk dat ik als dokter ook iets actiefs wilde doen, een echte bijdrage leveren aan het herstel van de patiënt. Wat mij betreft kan dat nergens zo duidelijk als in de chirurgie en dan vooral in de traumachirurgie. Een patiënt die een ongeval meegemaakt heeft opvangen, coachen en begeleiden is een heel proces, waarin iedere fase zijn eigen uitdagingen heeft. Het eerste en laatste gesprek zijn net zo belangrijk als de operatie zelf. Juist de combinatie van voorlichten, snel handelen waar nodig, opereren en helpen bij de revalidatie maakt de chirurgie voor mij tot een zeer dankbaar vak om uit te oefenen.

Of het nou gaat om een sportletsel, een gebroken bot, een groot en heftig verkeersongeval of iets anders, patiënten hebben genoeg aan hun hoofd en het is aan ons als specialisten om de schade van het letsel zo beperkt mogelijk te houden en de genezing zo voorspoedig mogelijk te laten verlopen. Elke stap waar mogelijk in overleg en samenspraak met de patient.
Juist daarin ligt voor mij de uitdaging van mijn vak. Eruit halen wat erin zit, herstel optimaliseren.’


Promotie: 

  • proefschrift 'Clinical aspects of lower leg compartment syndrome', Universiteit Utrecht, 2004

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: dr. J.G.H. van den Brand