• NL
dr. J.H. (Jan Hein) Cornel
Functie
cardioloog
Aandachtsgebied
acute cardiologie, atherosclerose, beeldvorming en doelmatige zorg
Opleiding
Geneeskunde, Rijksuniversiteit Groningen; Cardiologie, Thoraxcentrum Academisch Ziekenhuis in Rotterdam
BIG-nummer
99020503301
Afdelingen

 

‘Een groot ziekenhuis met ambities en veel medische opleidingen, daarom heb ik gekozen om bij Noordwest Ziekenhuisgroep te gaan werken.

Cardiologie is een fantastisch specialisme! Het vakgebied is heel veelzijdig en dynamisch met veel ontwikkelingen in de mogelijkheden tot behandeling. Zo is de behandeling niet alleen van het hartinfarct sterk verbeterd, maar ook de preventie van hart- en vaatziekten. Hier mijn steentje aan bijdragen motiveert mij om steeds weer op zoek te gaan naar nieuwe ontwikkelingen en mogelijkheden.

Naast patiëntenzorg houd ik mij bezig met het opzetten en uitvoeren van onderzoek naar betere behandelingsmogelijkheden. Dit heeft geleid tot diverse promotieonderzoeken. Uiteraard staat de kwaliteit van zorg voor onze patiënten centraal en proberen wij als team in Noordwest Ziekenhuigroep ons steeds weer te verbeteren.'


Bijzonderheden:

  • cardioloog Cornel is in 1996 gepromoveerd op het vitale hart
  • cardioloog Cornel is in mei 2020 benoemd tot bijzonder hoogleraar aan de Radboud Universiteit. Hij bekleedt een leerstoel op het gebied van ontstekingsreacties bij aderverkalking die hart- en vaatlijden verergeren, ook wel ‘Inflammatie bij artherosclerotisch cardiovasculair lijden’ genoemd. Als hoogleraar gaat Jan Hein Cornel zich met zijn onderzoek richten op de werkingsmechanismen hiervan. Ook richt hij zich op nieuwe behandelmogelijkheden om deze ontstekingsreacties tegen te gaan bij zowel chronische als acute hartaandoeningen.

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: dr. J.H. (Jan Hein) Cornel