• NL
E.L.A. (Leonieke) Bastein
Functie
fysiotherapeut
Specialisatie
neurorevalidatie, bekkenfysiotherapie
Aandachtsgebied
geriatrie, bekkenfysiotherapie
Opleiding
Fysiotherapie, Bekkenfysiotherapie; Neurorevalidatie; bij- en nascholingen
BIG-nummer
49033047904
Afdelingen

 

‘Ik werk sinds 1988 als fysiotherapeut in Noordwest Ziekenhuisgroep, locatie Alkmaar. Ik ervaar met name de multidisciplinaire benadering in het ziekenhuis, waarbij je samen met collega’s vanuit verschillende specialismen zoekt naar de best mogelijke oplossing voor en met de patiënt, als meerwaarde van het werken in een ziekenhuis.

In mijn werk op de verpleegafdelingen heb ik mij geschoold in de behandeling van de CVA-patiënt en de neurochirurgische ingrepen. In 2015 heb ik de overstap gemaakt van neurologie/neurochirurgie naar geriatrie. Bij deze patiënten is de multidisciplinaire benadering nog belangrijker. De levenservaring van deze mensen en de problematiek waarmee zij te maken krijgen, maakt het werk uitdagend en interessant.

Tijdens mijn werkzaamheden op de polikliniek heb ik mij vanaf 1991 verdiept in de fysiotherapeutische behandeling van problemen in het bekkengebied. In 2009 heb ik, vanwege mijn uitgebreide ervaring op dit gebied opgedaan in de jaren daarvoor, de verkorte opleiding tot bekkenfysiotherapeut mogen doen.
Binnen Noordwest heeft de aandacht voor deze groep patiënten een enorme groei laten zien. Tegenwoordig zijn er gezamenlijke spreekuren en overleggen met de verschillende specialisten. Deze samenwerking versterkt de onderlinge band en zorgt voor een kwaliteitsverbetering van de zorg voor deze patiënten. Het daagt mij uit om scherp te blijven op professioneel en persoonlijk vlak. 

Elke patiënt vraagt om een andere benadering. Samen met de patiënt zoeken naar verbetering van zijn of haar situatie en de resultaten die dat geeft, maakt dat mijn werk mij nog steeds veel voldoening geeft.’


Bijzonderheden:

Ik houd me binnen de afdeling fysiotherapie bezig met de ontwikkelingen van de afdeling  in de commissie klinisch beter, de invoering van het digitaal patiëntendossier, en het op orde brengen van de protocollen.

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: E.L.A. (Leonieke) Bastein