• NL
A. (Anouk) Bolluijt
Functie
casemanager voor patiënten met kanker
Aandachtsgebied
hoofd- en halsoncologie
BIG-nummer
59062700030
Afdelingen

 

‘Al vanaf jongs af aan wist ik dat ik verpleegkundige wilde worden. Na de middelbare school vond ik mijzelf nog te jong voor dit vak en ben ik een tussenopleiding gaan volgen van 2 jaar.

Eenmaal mijn diploma behaald ben ik in 2000 gestart met een werk- en leertraject bij Noordwest. Na deze opleiding startte ik op een verpleegafdeling, waar ik voor het eerst kennis maakte met hoofd- en halsoncologie. De specifieke zorg en (psychische) begeleiding die nodig is na de operatie sprak mij ontzettend aan.

Uiteindelijk wilde ik geen onregelmatige werktijden meer en ben ik gaan werken op de poli mondziekten, kaak- en aangezichtschirurgie (MKA). Op deze poli wordt elke week het hoofd- en halsspreekuur gehouden. Zo bleef ik toch in contact met hoofd- en halsoncologie.

Op het moment dat binnen Noordwest gesproken werd over de functie casemanager voor hoofd- en halsoncologie dacht ik, ‘dit is wat ik wil!’ Mensen begeleiden in een zwaar traject en een vast aanspreekpunt voor ze zijn, maar ook laagdrempelig contact onderhouden met alle specialismen die betrokken zijn bij hoofd- en halsoncologie.
Het persoonlijk begeleiden en organiseren van alle afspraken voor onderzoek en/of behandeling is na al die jaren nog een enorme uitdaging. Dit doe ik met veel passie.

Ik ga met plezier naar mijn werk en vind dat ik de leukste baan van het ziekenhuis heb!’

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: A. (Anouk) Bolluijt