• NL
M. (Mieke) Dousma
Functie
kinderarts
Aandachtsgebied
diabetes mellitus, psychosociale kindergeneeskunde, nefrologie, reumatologie
Opleiding
UMCG
BIG-nummer
89053710601
Afdelingen

 

'Ik ga elke dag met veel plezier naar mijn werk! Ik werk graag met kinderen en hun ouders. Het waarom laat zich moeilijk omschrijven. Als klein kind wilde ik al arts worden, echter wist ik nooit wat voor arts, ik wilde steeds wat anders. Tijdens mijn stage bij de kindergeneeskunde wist ik het zeker, ik wilde kinderarts worden en gelukkig is dat gelukt.

Ik werk binnen Noordwest Ziekenhuisgroep op locatie Den Helder, wat mij door de korte lijnen goed bevalt. Er heerst een prettige werksfeer. Bij ons op de afdeling lopen artsen in opleiding (coassistenten) rond en ik draag graag mijn enthousiasme voor het vak over.

Een van mijn aandachtsgebieden is psychosociale kindergeneeskunde. Dit is een tak van sport binnen de kindergeneeskunde waarbij niet alleen naar de klacht wordt gekeken vanuit medisch perspectief maar ook vanuit psychisch/psychologisch perspectief. De behandeling zal dan ook gericht zijn op alle factoren die van invloed zijn op de klacht. Ik werk dan ook nauw samen met onze kinderpsycholoog.

In de toekomst hoop ik zorg op maat en zo dicht mogelijk bij de patiënt te kunnen blijven leveren. Mocht u voor uw kind kindergeneeskundige zorg nodig hebben, dan hoop ik voor u en uw kind er te kunnen zijn!'

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: M. (Mieke) Dousma