• NL
M.C. (Marion) Wallis - Spit
Functie
kinderarts
Aandachtsgebied
groei- en puberteitsproblemen, schildklierproblemen, cardiologie en nefrologie
Opleiding
kindergeneeskunde
BIG-nummer
79024029601
Afdelingen

 

'Als klein meisje ging ik vaak in het weekend met mijn vader mee naar het ziekenhuis. Hij werkte in Zwolle als neuroloog. Ik mocht dan koekjes eten in de dokterskamer, terwijl hij patiënten behandelde. Hierdoor heb ik het ziekenhuis altijd als een natuurlijke, veilige omgeving beschouwd.

Ik ben opgeleid in Utrecht (UMCU) en Eindhoven (Catharina Ziekenhuis). Sinds 1999 ben ik met veel plezier werkzaam in Den Helder. Het is een prachtige locatie. De kinderartsen vormen een hecht team. Wij werken goed samen met collega artsen, verpleegkundigen en polikliniekassistentes.

In de loop der jaren heb ik met vele ouders en kinderen een bijzondere band opgebouwd. Ik heb zelfs al enkele oud-patiëntjes met hun eigen kinderen op mijn spreekuur gezien. Dat is voor mij steeds opnieuw een ontroerend moment. Ik probeer ouders en kind op hun gemak te stellen en goed naar hen te luisteren. Ik hou van een persoonlijke aanpak, van een aanpak 'op maat'. Ik werk graag snel, maar zorg altijd voor een duidelijke uitleg. Humor is voor mij een onmisbaar element in mijn werk.'

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: M.C. (Marion) Wallis - Spit