• NL
N.M.P. Cornelissen
Functie
psychiater consultatieve dienst
BIG-nummer
59045873001
Afdelingen

 

'Na mijn opleiding tot arts heb ik een bewuste keuze gemaakt om te kiezen voor de psychiatrie als specialisatie. Daarvoor heb ik onder andere gewerkt als arts op de spoed eisende hulp in andere ziekenhuizen. Het contact met de patiënten en de verdieping die ik vind in de psychiatrie was voor mij reden om uiteindelijk te kiezen voor de psychiatrie.

Als ziekenhuispsychiater ben ik betrokken bij patiënten met psychiatrische ziekten , die zijn opgenomen ,of binnengebracht op de spoedeisende hulp, van een algemeen ziekenhuis. Wij zijn in dienst van GGZ NoordHolland noord en daarnaast lid van de medische staf van de Noordwest Ziekenhuisgroep, waar ik zelf disciplinevertegenwoordiger ben van de vakgroep psychiatrie.

Voor mij is het een uitdaging om te zorgen dat de behandeling van psychiatrische patiënten optimaal verloopt. Dit houdt in dat ik veel voldoening kan halen uit de behandelcontacten met patiënten zelf. Verder vind ik het belangrijk dat we uitleg kunnen geven over psychiatrische ziektebeelden aan de andere dokters en hulpverleners in het ziekenhuis.

Naast de patiënten die wij zien in de consultatieve dienst als ziekenhuispsychiater in het ziekenhuis, behandel ik ook patiënten op de polikliniek. Dit zijn patiënten waarbij er samenhang is tussen de psychiatrische ziekte en lichamelijke ziekten. Zo ben ik bijvoorbeeld betrokken bij de POP-poli, waarbinnen zwangere patiënten met psychiatrische ziekten gezien kunnen worden op onze polikliniek.

Naast het contact met de patiënten en collega’s in het ziekenhuis is de opleiding binnen ons team voor mij een inspiratie. Door het contact met de mensen in opleiding blijf ik zelf alert en nadenken over welke beslissingen we nemen. Daarnaast blijft het erg leuk om het vak van psychiater over te brengen op collega’s die zelf in opleiding zijn tot psychiater, huisarts of arts.'

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: N.M.P. Cornelissen