• NL
A. (Alle) Welling
Functie
longarts
Aandachtsgebied
oncologie, endo-echografisch onderzoek
Werkt in Noordwest Ziekenhuis sinds
1999
BIG-nummer
49024829701
Afdelingen

 

‘Ik houd van sport. Ik doe veel aan mountainbiken, hardlopen en zit af en toe ook op een paard. En als rechtgeaarde Fries ben ik zo’n beetje geboren op de schaats. Maar ook mijn vak beschouw ik als topsport. Topsport in die zin dat de medische zorg voor en begeleiding van patiënten met longkanker - mijn specialisatie - veel vraagt. De betrokkenheid bij ernstig en vaak ongeneeslijk zieke mensen in een zeer emotionele fase van hun leven is intensief, maar geeft me veel voldoening. Dat komt door de mogelijkheid om enige sturing te kunnen geven aan de kwaliteit van het leven van patiënten die balanceren op de smalle scheidslijn tussen leven en dood. Het gaat in deze fase niet meer om de franje maar om de essentie. Het contact met mijn patiënten brengt me vaak terug bij mijn eigen kern. Daar komt nog bij dat de Westfriese mentaliteit - in het algemeen gesproken natuurlijk: nuchter en direct - dicht bij mijn eigen karakter ligt.

Ik werk nu zo’n tien jaar bij Noordwest Ziekenhuisgroep en heb onder andere samen met Dr. Haitjema de specialisatie oncologie verder opgezet en uitgebouwd. Patiënten kunnen voor alle gespecialiseerde behandelingen bij ons terecht en we beschikken over alle apparatuur die nodig is voor goed onderzoek zoals een PET/CT-scan. Ook doen we endo-echografisch onderzoek. Met dit onderzoek kunnen we op een weinig belastende manier veel overbodige ingrepen voorkomen. Overigens, als het gaat om kwaliteit van leven is een belangrijk uitgangspunt dat we geen onnodig onderzoek doen en niet onnodig behandelen.

Onze en mijn ambitie voor de nabije toekomst is om de patiënt nog centraler te plaatsen in ons denken. Met name ook als het gaat om wachttijden, begeleiding, een vlotte logistiek en goede ondersteunende ICT.’

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: A. (Alle) Welling