• NL
R.J. (Rolf) Bun
Functie
MKA-chirurg, oncoloog
Aandachtsgebied
hoofd-hals oncologie en microscopische apicale chirurgie
Opleiding
Tandheelkunde en Geneeskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen
BIG-nummer
69020383502
Afdelingen

 

‘De mondziekten, kaak- en aangezichtschirurgie is een tandheelkundig specialisme en dé verbindende schakel tussen de tandarts en het medische circuit. Dat is lang geleden voor mij de drijfveer geweest om, toen ik als tandarts werkzaam was, voor dit specialisme te kiezen. Gaandeweg bleek voor mij dat dit vak heel veel facetten heeft en enorm in ontwikkeling is. Het vak beslaat een breed gebied van diagnostiek en behandeling van allerlei aandoeningen in het hoofd- en halsgebied die vaak gerelateerd zijn aan mond of aangezicht.

In 1995 kwam ik naar Alkmaar. Vanwege het ambitieuze klimaat was het mogelijk om voor de kop van Noord-Holland een werkgroep voor hoofd-hals oncologie op te zetten, mede door de komst van de afdeling radiotherapie in die periode. De werkgroep heeft een landelijke erkenning en ik voel het als een voorrecht dat ik daar deel van kan uitmaken.

Daarnaast bestaan mijn werkzaamheden ook uit vele andere onderdelen van de MKA-chirurgie. Zo heb ik mij onder andere verdiept in het behandelen van wortelpuntontstekingen door microscopische ingrepen en het behandelen van slijmvliesafwijkingen met een laser.’

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: R.J. (Rolf) Bun