• NL
R.H. (Ritsert) Boonstra
Functie
orthopedisch chirurg
Aandachtsgebied
algemene orthopedie, voet- en enkelklachten, traumatologie (botbreuken en andere letsels)
Opleiding
orthopedisch chirurg (AMC in Amsterdam, Tergooiziekenhuizen in Hilversum en Blaricum, Slotervaartziekenhuis in Amsterdam)
Afdelingen

 

‘In 1996 begon ik mijn studie geneeskunde aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Tijdens mijn studie heb ik wetenschappelijk onderzoek verricht bij de University of Illinois at Chicago in de Verenigde Staten. In 2005 startte ik de opleiding tot orthopedisch chirurg. Ik ben opgeleid in de regio Amsterdam: Academisch Medisch Centrum, Tergooiziekenhuizen Hilversum/Blaricum en het Slotervaartziekenhuis.

Sinds 2012 werk ik als orthopedisch chirurg bij Noordwest Ziekenhuisgroep in Den Helder en de polikliniek op Texel. Ik behandel veel voorkomende orthopedische problemen zoals onder andere slijtage van heup en knie. Daarnaast heb ik als specifiek aandachtsgebied voet- en enkelaandoeningen. Ik vind het belangrijk dat een patiënt met een voet- of enkelaandoening een volledige behandeling krijgt in ons ziekenhuis. Daarom heb ik nauw contact met de orthopedisch schoenmaker en de revalidatiearts. We draaien onder andere regelmatig samen spreekuur. Ik vind het een uitdaging om de behandelmethoden binnen de orthopedie steeds te blijven verbeteren. Binnen het ziekenhuis zet ik me daarom onder andere in voor het verbeteren van de behandeling knie- en heupslijtage (rapid recovery).

Bewegen is belangrijk voor iedereen. Orthopedie is het vak van het bewegingsapparaat: de botten, de gewrichten en de spieren. Door goed te luisteren, te onderzoeken en een behandeling in te zetten wil ik mensen in beweging houden. Soms is de beste behandeling een operatie. Maar alleen als hier een duidelijke reden voor is en er een grote kans is dat de patiënt baat heeft bij de ingreep. Iedere operatie, hoe klein ook, kent risico’s. Het is belangrijk alles met open vizier samen van te voren te bespreken.’

Aandachtsgebieden

  • voet en enkel: voorvoetsklachten zoals hamertenen of een stijve grote teen, slijtageklachten van de voet en enkel, sportletsels van de enkel en achillespees, kijkoperaties van de enkel; platvoet en holvoet
  • knie: kijkoperaties, knieprothese, standscorrectie van het onderbeen
  • heup: heupprothese


Lidmaatschappen

  • Nederlandse Orthopedische Vereniging (NOV)
  • Dutch Orthopaedic Foot and Ankle Association (DOFAA)
  • European Foot and Ankle Society (EFAS)


Laatst bezochte pagina's

U bent hier: R.H. (Ritsert) Boonstra